GündemTürkiye Gündemi

Meteorolojiden Balıkesir’e Sarı Uyarısı

Meteorolojiden Balıkesir’e Sarı Uyarısı

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balıkesir ili için sarı uyarısı yaptı. Balıkesir’in ilçelerinde yağış ve kuvvetli gök gürültüsüne karşı uyarı da gerçekleşti.

 

Sağanak Yağış ve Sel Uyarısı

Balıkesir tablosunda yer verilen ilçelerde ise yerel olarak kuvvetli sağanak yağışı sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmalı. Ayrıca meteorolojiden alınan bilgiye göre bu durum yarın 04.00’dan başlayıp yarın gece saat 22.00’a kadar sürebilir.

Sarı Uyarı Nedir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Kıyı Kesimlerinde…

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra, yarın 13.12.2022 Salı günü Balıkesir ve çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağış olabilir.

Ayrıca kuvvetli yağışlarla birlikte, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, Güney Ege kıyı kesimlerinde küçük çaplı dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yerel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu