GündemGörüntülü HaberlerTürkiye Gündemi

Mevcut Başkan Rıza Tekin: “Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanlığına Yeniden Adayım”

Mevcut Başkan Rıza Tekin: “Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanlığına Yeniden Adayım”

Balıkesir Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası 9 Ocak’ta Oda Binasında Olağan Genel Kurula Hazırlanıyor. Mevcut Oda Başkanı Rıza Tekin esnaf ile yaptıkları nabız yoklamasında, memnuniyet gördüklerini belirterek yeniden aday olduğunu açıkladı.

2022 1 Ocak ve 30 Mart Esnaf Odalarının seçim dönemi. Balıkesir Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Rıza Tekin seçimle ilgili adaylık açıklaması yaptı ve ayrıca şehirde şoförler ve otomobilcilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

3 ANA GÜNDEM : SEÇİM, EKONOMİ, MİLLİ EĞİTİM İHALELERİ

Toplantıda 3 ana maddeye değinen Rıza Tekin odanın öncelikle seçim konusuna değindi. Balıkesir’in üye çokluğu ile en büyük odası olduklarını hatırlatan Tekin, her ne kadar seçim 30 Mart’a kadar yapılabilse de, Balıkesir Şoförler Odası’nın şehirde ilk seçimi yapan odalar arasında olduğunu söyledi. Yönetim Kurulu ile birlikte karar alarak 9 Ocak’ta olağan genel kurul seçimini yapacaklarını bildirdi.

Adaylık açıklaması öncesinde esnaflarımızı ziyaret ettik ve etmeyi sürdüreceğiz diyen Tekin, memnuniyet bildirimlerinin kendilerini yeniden aday olma konusunda teşvik ettiğini söyledi. Rıza Tekin, “Yapılacak seçimlerde Rıza Tekin olarak adaylığımı açıklıyorum. Esnafımızın da hepsinin katılımını bekliyoruz Oda binamızın her iki katında seçim gerçekleşecek.” Dedi.

BİN 927 ÜYE BAŞKAN VE YÖNETİMİNİ SEÇECEK

2 bin 26 üyemiz var ancak şunu da hatırlatmak isterim Odalarda 6 ayı doldurmamış kişiler seçme hakkını kullanamıyor. Burada yaklaşık 80 kişilik bir grup. Bunlar düşüldüğünde oy kullanacak ilçe seçim kurulu ve Bakanlığımızın onayladığı mevcut hazırlık sayımız Bin 927 kişi.

ÇÖZÜLEBİLEN VE ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Rıza Tekin,“Servis yaptığımız araçlarımız var. Söyleyeceğim 3 fiyat var ve şimdi söyleyeceğim araçlarında sıfır fiyatları. Biz Balıkesir UKOME’sinden 8’inci ayda servis zammı aldık. Bu zammı aldığımızda 16+1 öğrenci servisi yapan bir araç, 11 Ağustos’ta fiyatı 240 bin TL. Bu dalgalanmadan dolayı bir fiyat daha aldık 24.11.2021’de aynı aracın fiyatı 400bin TL. Bugün basın toplantısında kadar geçen bu sürede yeniden bir fiyat aldık ve 550bin TL. Mazot fiyatları da 7,41 şuan 11,66. Şoför esnafı son dalgalanmadan dolayı zorda.”dedi.

“MİLLİ EĞİTİM İHALELERİNDE ÇARPANLAR FORMÜLÜ”

Çözebildiğimiz sorunlar var ancak birde çözemediğimiz şöyle bir sorun var diyen Rıza Tekin, “Milli Eğitim Taşımacılığı yapan kırsal esnafımız var. Bunlar köyünde okul olmayıp en yakın şehir merkezine öğrenci taşıyan esnaf. Bunların Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan sözleşmelerinde mazot farkı talep edilemez diye bir maddesi var. Bu maddeye istinaden Karesi, Altıeylül ve diğer ilçelerimizde ihalelerini Ağustos ayında bitirdik. Bitirdiğimizde rakamlar belli. Milli Eğitimin ihalelere çıkmadan önce bir formülü var çarpanlar dediğimiz. Bu formülün en önemlilerinden biride asgari ücret. O tarihte asgari ücretin günlük maliyeti 119TL idi. Şuan 160 TL. Buna çözüm üretme adına ilgili tüm kurumlara gereken taleplerde bulunduk. Tüm Türkiye’de yaşanan bir sıkıntı bu. Konu Milli Eğitim Bakanına iletildi ve çözüm getirileceğinden umutluyuz ”şeklinde konuştu.

“SİYASETEN ŞERH KOYANLAR OLDU! BUNU KABULLENEMEYİZ”

Ayda bir toplanan UKOME’den bu konuda fazla bir beklentisi olmadığını da belirten Rıza Tekin, ilçelerden herhangi birinin siyasi olarak öne çıkıp farklı söylemlerde bulunması örnekleri olduğu için bu konuya kendisinin de ayrı bir şerh koyduğunu söyledi. Tekin, “Ben Esnafın sıkıntılarını anlatıyorum mağduriyetler belli ancak, şöyle bir durum yaşadık. “Esnaf mağdur tamam ancak, siyaset olarak ben duruma şerh koyacağım” dendi! Ve buna biz üzüldük. Yine şerh koyan birileri olursa gerekirse ismen de artık söyleyeceğiz. Bunu kabul etmiyoruz” dedi. Şoför haklarının geçmiş haklarını muhafaza altına alan bir madde var birde büyükşehir olmadan önce olanlar var. Bu konuyu nasıl anlatırız diye düşünürken Birol Şahin hukuken bu konuyu anlatmış. Teşekkür ediyorum. Balıkesir Karamanlar köyünde Şefik amcamız var. Şefik amca yaşlanınca oğluna bırakıyor oğlu yaşlanıyor ve şuan oğlu Berkay kullanıyor peki kanun ne diyor ihale yap. Sayıştay raporları dendiğinde bu ülkenin bir sorunu. Balıkesir’de basına yansıdı. Kes, kopyala, yapıştır ile konulmuş bir durum.”M.Can Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu