GündemEğitim

MHAL Balıkesir’de Her Alanda Başarısıyla Dikkat Çekiyor

MHAL Balıkesir’de Her Alanda Başarısıyla Dikkat Çekiyor

Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi (MHAL) proje bazlı çalışmaları ve akademik başarısıyla göz doldurmaya devam ediyor. Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi akademik ve kültürel başarının merkez üssü oldu.

ÖĞRENCİLERİ ÇOK BAŞARILI

Ülkede dershanelerin kapatılması sürecinde, hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın en önemli projelerinden olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları yıllardır titizlikle devam ediyor. Son sınıf öğrencileri, özel kurs merkezleri yerine okulu tercih ediyor. Ayrıca geçen yıl Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi’nden bir öğrenci, üniversite sınavına okulunun kursları ile hazırlanarak Türkiye 620. si oldu. Öte yandan 3 yıl önce lisenin bir öğrencisi üniversite sınavına okul kursları ile hazırlanarak, Türkiye 535. si oldu. 2020 YKS’ de ise 5 öğrenci sadece okul kurslarla hazırlanarak ilk 10 bin içerisinde yer aldı.

EĞİTİMDE TERCİH EDİLEN ADRES OLDU

Balıkesir’de bulunan devlet liseleri içerisinde; sınavlı ve sınavsız öğrenci alan okullar dahil olmak üzere, özel kurumlara öğrenci akışının en az olduğu okul olan Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi olarak kayıtlara geçti. Bunun yanında 2019–2020 eğitim öğretim yılında Balıkesir il sınırları içerisinde diploma notu ile öğrenci alan okullar içerisinde en yüksek ortalama ile öğrenci alan okul oldu. Ayrıca son yıllarda; bir proje okulu gibi çalışmakta olan Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi yerel, ulusal ve uluslar arası birçok projeye dahil oldu.

TAM BİR PROJE OKULU

Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi “Sağlığımı Seçiyorum Harekete Geçiyorum” ,“Matematik Cepte”, “Üniversiteye Hazırlık Kış Kampı Uygulaması”,“MHALMUN2020” gibi yerel projelerle göz dolduran okul aynı zamanda Balıkesir’de en fazla Avrupa Birliği projesi yürüten okullardan biri olarak ilde yerini alıyor. Okul bünyesinde aynı zamanda “Communication is an art” (İletişim bir sanattır.), “Collective action for respect and empathy” (“Saygı ve Empati İçin Ortak Hareket”) Erasmus projelerinin yanı sıra;  Sanatla İyi Hisset, Seslerin Rengi ve Türkülerimizle Kültürümüzü Yaşatıyoruz isimli eTwinning Projeleri de yürütülüyor.

SPOR ALANINDA DA DİKKAT ÇEKİYOR

Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi proje bazlı çalışmaların yanı sıra sportif ve sosyal faaliyetlerdeki başarılarıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca 2019–2020 yılında Genç Erkekler A Voleybol İl Birinciliği, Genç Düzenlemeli Halk Oyunları İl Birinciliği, Genç Düzenlemesiz Halk Oyunları İl Birinciliği ve Genç Erkekler B Basketbol İl Üçüncülüğü gibi alınan dereceler de okulun her alanda başarının merkez üstü olduğunu gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu