GündemÖzel HaberlerSiyaset

MHP ADAYLARI 15 ARALIK’TA AÇIKLANACAK

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanı Orhan Dereli, Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan Adaylarının 15 Aralık’ta açıklanacağını söyledi.

MERHABA’ya özel açıklamalarda bulunan Başkan Dereli, ‘‘Büyükşehir ve en az 6 ilçede MHP bayrağını dalgalandıracağız’’ dedi.

DERELİ “ŞAŞIRTACAĞIZ”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Balıkesir’de seçim çalışmalarını başlattıklarını söyleyen MHP İl Başkanı Orhan Dereli, bu konuda şehrin sosyal yapısından, demografik yapısına kadar detaylı bir inceleme yaptıklarını belirtti. Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıkları için Aday Adaylığı başvuru sürecinin 15 Aralık’a kadar devam ettiğini söyleyen Dereli adayları ile şaşırtacaklarını söyledi. Balıkesir’de AK Parti ile ittifak yapmayacaklarını söyleyen Dereli, İzmir, İstanbul ve Ankara’da ‘Cumhur İttifakı’nın ise kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

‘‘ADAYLARIMIZA GÜVENİYORUZ’’

15 Aralık’tan sonra açıklanacak olan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Balıkesir’de her kesimden kabul göreceğini söyleyen MHP İl Başkanı Dereli, ‘‘Milliyetçi Hareket Partisi olarak Büyükşehir ve ilçelerdeki Aday Adaylığı başvuru sürecimiz 15 Aralık’a kadar devam edecek. Şu anda başvurusu alınan 3 isim var. Biz yapılan değerlendirmenin ardından adayımızı açıkladığımızda büyük bir şaşkınlık ve heyecanla karşılanacağına inanıyoruz. Çünkü her kesim tarafından sevilen ve kabul görmüş bir isim olacak’’ dedi.

‘‘GENÇLER ÖN PLANDA OLACAK’’

Seçim dönemi öncesi ilçe teşkilatlarında güçlendirmeye gittiklerini söyleyen MHP İl Başkanı Orhan Dereli, ‘‘MHP İl Başkanı olmamın ardından kısa bir süre geçmesine rağmen hızlı başladık. İl ve ilçe teşkilatlarımızda güçlendirmeye gittik. Savaştepe’de genç ve dinamik bir arkadaşımız var. Karesi’de güçlü bir teşkilat alt yapısı oluşturduk. Bunu diğer ilçelerimizde de sürdüreceğiz. Seçime başarılı adaylarımızla güçlü bir şekilde gireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

‘‘BALYA MHP’NİN KALESİDİR’’

Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın da örnek bir belediyecilik yaptığını söyleyen Dereli, ‘‘Bizim belediyeler nasıl yöneteceğimizi görmek isteyenler Balya Belediyesi’ne baksınlar. Osman Kılıç kardeşimiz yaptığı hizmetlerle ve halkın gönlündeki yeriyle örnek belediyelerimizden. Biz bu seçimde Balya’da yüzde 60 oy hedefliyoruz’’ dedi.

‘‘ZİLLET İTTİFAKINA KARŞI CUMHUR İTTİFAKI’’

AK Parti ile Balıkesir’de şu anda bir ittifakın söz konusu olmadığını söyleyen Dereli, ‘‘AK Parti ile Balıkesir de dahil olmak üzere yerelde bir ittifak şu an için söz konusu değil. Adaylarımızı çıkaracağız. Ankara, İstanbul ve İzmir’deki ‘Cumhur İttifakı’ ise ‘Zillet İttifakı’na karşı yapıldı. MHP taraftır. CHP, İYİ Parti, HDP ve FETÖ birleşiminde MHP daima onların karşısındadır. Zillet ittifakı dediğimiz bu ortaklık nereye çöreklenirse karşısında bizi bulacaktır.

‘‘ADAYLAR PROJELERİYLE BAŞVURACAK’’

Belediye Başkan Adaylarını büyük bir titizlikle seçtiklerini söyleyen MHP İl Başkanı Orhan Dereli, ‘‘Biz belediye başkan adaylarımızı büyük bir titizlikle seçeceğiz. İlk defa bizim partimiz tarafından hayata geçirilen bir projemiz var. Aday Adaylığı için başvuran her kim ise mevcut başkan dahil; hazırladığı projesini de alarak Genel Merkeze gidecek. Bu proje kişilerin aday olmak istediği yerle ilgili hazırladıkları projeler olacak. Başvurusunu bize, bizden aldığı form ve proje dosyası ile müracaatını Genel Merkeze yapacak. Böylelikle hem Genel Merkeze gitmiş ve o kokuyu almış olacak hem de Genel Merkezi’miz adayı ve projelerini yakından tanıma fırsatı bulacak’’ dedi.

‘‘ANTALYA KAMPI DÖNÜM NOKTASI’’

MHP Lideri Devlet Bahçeli başkanlığında Antalya’da düzenlenen ve 81 il başkanı ve MHP’li belediye başkanlarının katılımıyla yapılan istişare toplantısı hakkında konuştu. Dereli; ‘‘Genel Başkanımız Devlet Bahçeli başkanlığında Antalya’da istişare toplantımız oldu. 81 İl Başkanımız ve MHP’li belediye başkanlarımızın katılımıyla yerel seçimler için değerlendirmede bulunduk. MHP belediyeciliğini konuştuk. Oldukça verimliydi. ‘Lider Türkiye’ hedefi doğrultusunda yerel yönetim anlayışımız üretken belediyecilik. Kimseyi ayırmadan bütüncül ve birlikte yönetimi amaçlıyoruz. Bu konuda da MHP’li belediyelerimiz hizmetleri ve halkın gönlündeki yerleri ile adından söz ettiriyor’’ dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu