GündemSiyaset

MHP KADIN KOLLARI TOPLANDI

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Kadın Kolları toplandı. Kadın Aile Çocuk ve Engellilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Emine Aktan Özçelik’in öncülüğünde toplanan kadınlar çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular.

Kadın Aile Çocuk ve Engellilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Emine Aktan Özçelik’in himayelerinde Atatürk Parkı içinde bulunan Grande Havuz Başı’nda Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel’in eşi Burcu Yüksel, Milliyetçi Hareket Partisine gönül vermiş kadınlar ile Yönetim Kurulunda bulunan üyelerin eşleri katıldı. Kadın Aile Çocuk ve Engellilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Emine Aktan Özçelik, “Malumunuz olduğu üzere 8 Ekim 2019 tarihinde sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin takdirleri ile ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Semih Yalçın beyefendinin görevlendirmesi ile İl Başkanımız Ekrem Gökay Yüksel Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanlığına, ben ve değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımda görevlerimize atanmış bulunmaktayız”dedi. İl Başkan Yardımcısı Aktan sözlerini şöyle sürdürdü: “İl Başkanımız Ekrem Gökay Yüksel’in takdirleri ile Kadın, Aile , Çocuk ve engellilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine atanmış bulunmaktayım. Sayın il başkanımızın takdirleri ile farklı alanlardan sorumlu 8 yönetim kurulu üyesi arkadaşım ile İl başkan yardımcılığı görevini yürütmekteyiz. İl Başkanlığımız olarak göreve başladığımız günden bu yana çeşitli alanlarda çalışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Benim sorumluluğumda olan Kadın, Aile, Çocuk ve Engelliler ile ilgili olan faaliyetlerimizi hızlandırmak,faaliyetlerimizde bizim için çok değerli olan ve çalışmalarımızı onurlandıracak olan katılımınızı sağlamak amacıyla mevcut toplantıyı yapmış bulunmaktayız” dedi.

“ŞİDDETLE TOPYEKÜN MÜCADELE”

Özçelik, “Öncelikle şunu ifade etmekte fayda görüyoruz 25 kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü“ olarak anılmaktadır. Şiddetin fiziksel, psikolojik , ekonomik her türlüsü hastalıklı ve bulaşıcı bir davranış biçimidir. İzah ettiğimiz nedenle ve bir takım bilimsel veriler sonucunda ulaşılan sonuç şiddeti sürekli gündemde tutmak yerine toplumda ve ailede kadını güçlendirmenin , kadına şiddetle mücadelede kanaatimizce daha faydalı ve etkili olacağıdır. Şiddetle Topyekün: Ailede , okula, sosyal medyada , işyerinde , hayatın her alanında mücadele yapılmalı, her alanda şiddetin her türlüsünü önlemek için çalışmalar yapılmalıdır. Kadına yönelik şiddeti yok etmenin rolü kadını güçlendirmekle mümkündür. İl başkanlığımızın çalışmaları ile benim sorumlu olduğum alanla ilgili olarak “Kadın, Aile , Çocuk ve Engelliler Komisyonu“ kurulmuştur. Komisyon başkanı ve üyelerinin henüz ataması yapılmamıştır. Şu an gerçekleştirdiğimiz toplantının ardından komisyonumuzda aktif olarak çalışacak başkan ve üyelerimiz atanacaktır. Komisyonumuzun faaliyetlerimiz kapsamında yapmayı planladığımız birçok eğitim ve sosyal sorumluluk projesi planlanmaktadır. Bunlara birkaç örnek verecek olursak: Çocuklara yönelik gerçekleşen cinsel istismar olaylarına ilişkin çocuğun ve ailesinin bilgilendirilmesi amacı ile psikolog, hukukçu, öğretmen ve kolluk birimleri tarafından okullarda seminerler düzenlenmesi. Eğitimde ve çalışma hayatında kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması konusuna çalışmalar yapılması, bu konuda kadın lehine pozitif ayrımcılık yapılması için ilimizde faaliyet gösteren çeşitli iş kollarındaki iş verenlerle ve belediyelerle görüşmeler yapılması . Ve benzeri birçok alanda çalışmalarımız olacaktır. Bu konuda değerli fikirleriniz ve katılımlarınız bizi onurlandıracaktır” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu