GündemDünyadan HaberlerEğitim

“MİÇO Sahada” projesi Balıkesir ve Çanakkale’de tamamlandı

Anadolu Etap’ın Balıkesir Tahirova ve Çanakkale Kumkale çiftliklerinde misafir ettiği mevsimlik işçi çocukları MİÇO’lara Anadolu Efes Spor Kulübü işbirliğiyle verdiği basketbol eğitim programı “MİÇO Sahada” tamamlandı. MİÇO’ların sosyal gelişimlerine, basketbol yoluyla katkıda bulunmayı amaçlayan program kapsamında Balıkesir ve Çanakkale’de toplam 109 çocuğa eğitim verildi.

Türkiye’nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi Anadolu Etap, Balıkesir ve Çanakkale çiftliklerinde misafir ettiği mevsimlik tarım işçilerinin çocukları MİÇO’lara Milli Eğitim İl Müdürlükleri ve Halk Eğitim Müdürlükleri işbirliğiyle kesintisiz eğitim sunmaya 2018 yılında da devam etti.

MİÇO (Misafir İşçi Çocukları) projesi ile çocuklara okul döneminde, Milli Eğitim İl Müdürlükleri ile koordinasyon sağlayarak kesintisiz eğitim almalarını, okul dışı zamanlarda da çiftliklerindeki okullarda; resim, el sanatları, müzik, beden eğitimi ve Türkçe dersleri verilmesini sağlayan Anadolu Etap, bu desteklere ek olarak geçen yıl başlattığı basketbol eğitim programını bu yıl da devam ettirdi.
Anadolu Etap ve Anadolu Efes Spor Kulübü, “MİÇO Sahada” projesi ile çocukların basketbol aracılığı ile sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefledi. Basketbolun bir eğitim aracı olarak kullanıldığı projede, Anadolu Etap’ın Balıkesir Tahirova ve Çanakkale Kumkale çiftliklerinde bulunan 10-15 yaş aralığındaki 109 çocuğa Anadolu Efes Spor Kulübü antrenörleri tarafından basketbolun metaforlarının yanı sıra iletişim, takım çalışması, odaklanma ve problem çözme gibi konularda eğitimler verildi.

Anadolu Etap hakkında

Türkiye’de tarımın ve tarıma dayalı endüstrinin gelişiminde öncü şirketlerden biri olan Anadolu Etap, sektördeki kaliteli meyve ve meyve suyu ihtiyacını karşılamak üzere; Anadolu Grubu, Özgörkey Holding ve dünyanın en büyük portakal suyu üreticilerinden Brezilyalı Cutrale Grubu’nun ortaklığı ile kurulmuştur. Bugün itibariyle 8 çiftliği, 3 meyve suyu fabrikası ve 1 meyve paketleme tesisi ile Türkiye’nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi konumundadır. 30 bin dekar alanda kurulu 8 çiftliğinde duyarlı ve kontrollü tarım uygulamaları ile yetiştirdiği 5 milyon meyve ağacına sahiptir. Tüketicilerin hem çocukları hem de kendileri için doğallığından şüphe duymadan, güvenle tüketebilecekleri Türkiye’nin ilk sertifikalı meyve markası Doal’ı Aralık 2015 tarihinde piyasaya sunmuştur. Amerika’dan Japonya’ya uzanan geniş bir coğrafyada müşterilerine kesintisiz hizmet veren Anadolu Etap, uluslararası geçerliliği olan Global G.A.P ve Türkiye’de geçerli olan İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına sahiptir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu