Türkiye GündemiTeknoloji

Microsoft’tan ‘Hafif’ Sürüm Geliyor: Windows 10 Lean

Yazılım devi Microsoft, eğitim ve iş sektörüne yönelik olarak tasarladığı Windows 10 S’in ardından şimdi de Windows 10 Lean isimli yeni bir sürümle kullanıcıların karşısına çıkacak. Peki, Windows 10 Lean özellikleri neler?

Windows 10’un yeni kardeşi Windows 10 Lean, performans konusunda sıkıntı yaşayan cihazlarda rahatlıkla çalışabilecek ‘hafif’ bir sürüm olarak geliyor.

Windows 10 Lean Özellikleri Neler?
Microsoft’un yeni işletim sisteminin boyutu, Windows 10 Home ve Pro’dan 2GB daha küçük olacak. Bunun sebebi ise, Windows 10’larda yüklü gelen Registry Editor, Paint, 3D Viewer, Skype, Kişiler ve Internet Explorer gibi uygulamaların liste dışında kalacak olması.

Bunun yanı sıra bazı özelliklerin de kırpılması, Windows 10 Lean’in oldukça light bir sürüm olmasını sağlayacak. Zaten Microsoft’un asıl amacı, giriş seviyesi dizüstü ve tabletler ile yavaş cihazlarda rahatlıkla çalışabilecek bir işletim sistemi yaratmak.

Peki, Windows 10 Lean Microsoft’un uygulama mağazası dışındaki yazılımları çalıştırabilecek mi? Windows 10 S kullanıcılarının en büyük problemleri arasında yer alan bu sorun, yeni işletim sisteminde karşımıza çıkmayacak. Microsoft Store dışındaki uygulamaları da çalıştırabileceği söylenen Windows 10 Lean, tasarım tarafın da bazı nüans farklılıklarıyla gelecek.

Windows 10 Redstone 5 güncellemesinde keşfedilen yeni sürüm hakkındaki detaylar şimdilik bu kadar; ancak söz konusu işletim sistemi üzerindeki geliştirmelerin bir süre daha devam edeceği gelen haberler arasında. Dolayısıyla zaman çizelgesi vermek bir hayli zor; fakat yeni sürümün yakın bir zamanda çıkmayacağını net bir şekilde söyleyebiliriz.

Windows 10 Lean hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu