GündemSiyaset

MİLLET İTTİFAKI PAMUKÇU’DA

Millet İttifakı’nın seçim çalışmaları Türkali ve Pamukçu ile sürdü.

Millet İttifakı’nın Altıeylül Belediye Başkan adayı CHP’li Esin Balıbek öncelikle Türkali’de vatandaşlarla buluşup, destek istedi. Balıbek’in Türkali’deki çalışmasına önceki dönem milletvekili Mehmet Tüm, önceki il başkanı Ender Biçki, 2014’de CHP’nin Altıeylül Belediye başkan adayı olan Dr. Mehmet Ali Çiçek de katılıp, destek verdi. Pamukçu’daki toplantı ise İYİ Parti ile ortaklaşa yapıldı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok, CHP ve İYİ Parti’nin il ve ilçe başkanları ve belediye meclisi adayları hep birlikte Pamukçu’nun konuğu oldu. Hava fişeklerin atıldığı etkinlikte Pamukçu Bengi ekibi de gösteri yaptı. Pamukçu buluşması da bir çok mahallede olduğu gibi mitinge dönüştü.

Türkali̇ 1
‘TOPUKLU EFE OLMAYA ADAYIM’

 

“Efeler diyarı” Pamukçu meydanında konuşan CHP adayı Esin Balıbek, “Topuklu efe” olmaya aday olduğunu vurguladı. Konuşmasında önceliği kadınlara veren Balıbek, ” Belediye başkanı seçilirsem kadınlarımız başımızın tacı olacak” dedi. Çocuklar ve gençler için spor alanları, kültürevi kuracaklarını açıklayan Balıbek, köylünün yeniden üretmesi ve kazanması için de kooperatifler kuracaklarını söyledi. Pamukçu’nun termal turizmin merkezi olması gerektiğini belirten Balıbek, böylece mahalledeki gençlere yeni iş alanları açılacağını vurguladı.
Esin Balıbek, “Bu kentte doğan, ekmeğini buradan kazanan bir anne olarak elimi taşın altına koydum. Gelin, bize destek verin, bu kenti ortak akılla yönetelim. Sizi, iyi belediyeciliğe, sosyal belediyeciliğe, derman belediyeciliğine, yeni bir şehre yeni bir Altıeylüle yeni bir Pamukçu’ya davet ediyorum” diyerek sözlerini alkışlar arasında tamamladı.

“USTASI EMANETE SAHİP ÇIKMADI”

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İYİ Partili İsmail Ok, Pamukçu’nun daha önce ilçe olmaya aday bir beldeyken, küçüldüğünü ve belde belediyesinin yerini de muhtarlığın aldığını vurguladı. Pamukçu gibi Balıkesir’in de küçüldüğünü ve gerilediğini savunan Ok, şunları söyledi:
“2014’de il belediye başkanlığını bıraktığımızda Balıkesir ekonomik gelişmişlikte 17’nci sıradaydı, şimdi 25. sırada… 2014’de Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşunda Balıkesir’den 26 şirket vardı. Şimdi bu rakam sadece 8… Balıkesirsporumuz Süper Lig’deydi, şimdi 1. Lig’de… Eğitimde, kültürde her alanda Balıkesirimiz geriye gitti. Peki Balıkesirli bir suç mu işledi. Ne yaptı? Altıeylül’de ve Büyükşehir’de iktidar partisinin adayını seçti. Niçin? Belediyeler iktidar partisinden olursa Balıkesir uçacaktı, hizmet akacaktı. Hele hele büyükşehir olduk, yıldızların yanına uçacaktık.Evet, Balıkesir uçtu ama uçurumdan aşağıya uçtu. Sizlerin oyları ile bu göreve seçilenler emanete sahip çıkmak yerine ağlayarak arkasına bakmadan kaçıp gitti. Şimdi de ağlayarak gidenin prensi Yücel Yılmaz büyükşehir adayı. Ama Balıkesir halkı ‘Yılmaz da ağlayarak, kaçıp gitmesin’ diye oy vermeyecek. Ustası emanete sahip çıkamadı ki çırağı ne yapacak? Balıkesir’in halkı uyanıktır. Bunları tanıdı artık.. Bunlara bir daha emaneti telim etmeyecek, emanetin ne olduğunu bilen, emaneti baş tacı eden, onu namus bilen şeref bilen adaylara oy verecek”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu