GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

MİLLET KIRAATHANESİ TEMELİ ATILDI

 ‘Millet Kıraathanesi’nin temelleri merkez Altıeylül ilçesinde atıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “art arda diğer ilçelerde atılacak temellerle birlikte Balıkesirlileri Millet Bahçeleri ve Kıraathaneleriyle buluşturacağız” dedi.

 

3 AYDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

 

Kafaoğlu ”Millet Bahçeleri halkın hayatını kolaylaştıran ve hayatlarını zenginleştiren mekanlar. Tabi millet kıraathaneleri de aynı şekilde insanlarımızın mutlu ve huzurlu olduğu, çayı ve kahvesini içebildiği ve insanlarımızı yeniden kitaplarla buluşturduğu müesseseler oluyor. Balıkesir’deki ilk Millet Kıraathanesinin temellerini burada atıyoruz.”

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından başlayan temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İvrindi’de temelleri atılan ilk Millet Bahçesi’nden sonra ilk Millet Kıraathanesi’nin temellerinin de Altıeylül ilçesinde atıldığını söyledi.Havran ve Savaştepe’de de Millet Bahçesi temellerini bu hafta içerisinde atılacağını belirten Kafaoğlu, art arda diğer ilçelerde atılacak temellerle birlikte Balıkesirlileri Millet Bahçeleri ve Kıraathaneleriyle buluşturacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyalarında üzerinde durduğu konuların Millet Bahçeleri ve Kıraathaneleri olduğunu ifade eden Kafaoğlu, “1990’lı yıllarda ideolojik belediyecilik anlayışı vardı. AK Parti ile birlikte hizmet belediyeciliğini tanıdık. Yine hizmet belediyeciliğinden sonra arkasından sosyal belediyeciliği tanıdı bu toplum. Şimdi trend gönül belediyeciliğine geçiyor. İşte bu Millet Bahçeleri ve Kıraathaneleriyle hedef halkın gönlüne hitap etmek. Onlara dokunmak için en önemli argümanlardır. İnsanlarımız artık küçük projelerden de mutlu oluyor.” dedi.

 

HALKA DOKUNUŞ

Millet Bahçelerinin yürüyüş yolları, kütüphaneleri ve çocuk parklarıyla halkın gönlüne dokunduğunu belirten Kafaoğlu şöyle konuştu:“Millet Bahçeleri halkın hayatını kolaylaştıran ve hayatlarını zenginleştiren mekanlar. Tabi millet kıraathaneleri de aynı şekilde insanlarımızın mutlu ve huzurlu olduğu, çayı ve kahvesini içebildiği ve insanlarımızı yeniden kitaplarla buluşturduğu müesseseler oluyor. Balıkesir’deki ilk Millet Kıraathanesinin temellerini burada atıyoruz.”

 

3 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

Konuşmaların ardından Başkan Kafaoğlu, Milletvekilleri ve katılımcılar duaların okunması ardından Millet Kıraathanesi’nin temellerini atan butona bastı. Millet Kıraathanesi’nin 3 ay içerisinde bitirilerek hizmete alınacağı belirtildi. Plevne Mahallesi’nde bulunan İsmail Akçay Parkı’nda inşa edilecek olan Millet Kıraathanesi’nin temel atma törenine AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, muhtarlar  ve mahalle sakinleri katıldı. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu