Görüntülü Haberler

Millet Kıraathanesinin İlk Adımını Atan Belediye Altıeylül

Millet Kıraathanesinin İlk Adımını Atan Belediye Altıeylül

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet Bahçeleri projesinin Balıkesir’de ki ilk adımını Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı attı. Erdoğan’ın “ 81 ile Millet Bahçesi projesi ile Başkan Hasan Avcı gösterdiği refleksle gençlerinde teveccühünü aldı.

Altıeylül İlk Adımı Atmakla Kalmadı Devamını Getirdi

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı 6 Eylül kurtuluş etkinliklerinde Altıeylül’ün ilk Millet Kıraathanesini açmıştı. Nasipse Hedef 10 diyen Başkan Avcı, Balıkesir İsmail Akçay Parkı ve Plevne Millet Kıraathanesinin akabinde Belediyenin her kesimi kapsayan projelerine imza atarak bir bir yaşama geçirdi. Devam eden projelerinde müjdesini verdi.

Başkan Avcı “Bu Kadar Talep Olacağını Hiç Tahmin Etmemiştik”

“Cumhurbaşkanımız  Millet Bahçesi dediğinde biz bunu İsmail Akçay Parkı Millet Kıraathanesinde ilk denemesini yapmış olduk. Gördük ki içerisi tıklım tıklım ders çalışan öğrenci dolu. Bu kadar talep olacağını tahmin etmemiştik. Biz milletimizi önemsiyoruz. Bazen doktorlarımızı da görüyoruz .Tıpta Uzmanlık Sınavı(TUS) çalışmalarını burada yapıyorlar. Ne kadar doğru bir çalışma yapıldığını görmüş olduk”

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı Merhaba’ya konuştu. Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathenesi bahçesinde gerçekleştirilen röportajda, Başkan Hasan Avcı Altıeylül Belediyesi olarak hazırladıkları projelere değindi.

Semra Aman Akyürek: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ile yayılacak diyerek başlattığı proje ile Millet Bahçelerinin yapımı başladı. Balıkesir’de de ilk adımı siz attınız ve atmakla kalmayıp devamı gelen millet bahçeleri için çalışma başlattınız. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?

Hasan Avcı: “Türk milleti olarak, sanayileşmeye geçtiğimiz 60-70’li yıllardan sonra, sosyal donatı alanlarından yoksun, insanlarımızın nefes alamadığı ve yaşanma barınma ihtiyaçlarının ön planda oluğu bir yaşama geçtik. Çirkin bir şehirleşme yaptık. Ancak AK Parti hükumetleri dönemiyle birlikte şehir planlamaları daha kaliteli ve düzgün bir noktaya getirmeye başlandı Tabi ki Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu Millet bahçeleri önemli. Millet bahçeleri ile birlikte yeşil alanlar artıyor. İnsanlar aileleri ile vakit geçirecek mekânlara sahip oluyor. Pozitif enerji yüklenmiş oluyorlar. Bu parkımızda gençlerimize dokunduğumuz ve pastasını çayını öğrencilerimize ikram ettiğimiz bir millet bahçesi. Bizim üçüncü parkımız bu. Sabri Uğur Parkı Millet Kıraathanesi. Biz milletimizi önemsiyoruz.”

Dsc 0007

***

S.A.A: Millet kıraathanesi noktasında yaşama geçirdiğiniz projelerin devamını getiren hazırlıklar yaparak, yeni millet bahçeleri ve kıraathaneleri yaşama geçirmeye başladınız ve devamı gelecek dediniz. Burada bu hizmete sizi teşvik eden şey neydi?

Hasan Avcı: “Şehrimizde yaşayan tüm insanlarımıza hizmet için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Yavuz Sultan Selim Han hilafeti topraklara kazandırdığında hoca diyor ki; Hakimül Haremeyn Yavuz Sultan Selim Han. Oda diyor ki; Hakimül Haremeyn değil, Hâdimu’l-Haremeyn. Yani haremeynin hizmetçisi. O gün ecdadımız nasıl ki haremeynin hakimi değil hizmetçisiyiz dediyse bizde milletimizin efendisi değil hizmetçisiyiz. Altıeylül Kurtuluş etkinliklerinde 2019’da Altıeylül’ün ilk MilletKıraathanesini açmıştık. İsmail Akçay Parkı ve Plevne Millet Kıraathanesi. Yine Sultan Alparslan Kültür evi (Gümüşçeşme mahallesi) İçerisinde 4-6 yaş kuran kursu ve spor salonlarının olduğu bir yer.

Portatif yüzme Havuzunu da oraya yapıyoruz şimdi. Cumhurbaşkanımız  Millet Bahçesi dediğinde biz bunu İsmail Akçay Parkı Millet Kıraathanesinde ilk denemesini yapmış olduk. Gördük ki içerisi tıklım tıklım ders çalışan öğrenci dolu. Bu kadar talep olacağını tahmin etmemiştik. Kütüphanelerimizi Milli Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ile protokol çerçevesinde yapıyoruz. Gece saat 12 buçukta parka uğradık ve ders çalışanları gördük. Fotoğraflarını çekip Milli Kütüphaneler Genel Müdürüne de gönderdik. Oda bizi tebrik etti. burada tebrik edilmesi gereken öğrencilerimiz. Çocuklarımız kendilerine bir el uzatılmasını bekliyor ve kendi isteklerine cevap bekliyorlar. Bunu yaptığınızda çok güzel cevap veriyorlar. Burada çalışan o çocuklarımızın biz yüzde 85-90 oranında çok iyi yerleri kazandığına şahit olduk.

Çocuklarımızı tebrik ettik onlarda bizlere teşekkür ettiler. Pandemi olunca bir miktar azalmaya gidildi tabi ki kullanım konusunda. Ancak üç noktamız var böyle talep de yüksek. Hedefimiz Altıeylül Belediyesi olarak bizim 10 tane Millet Kıraathanesi kazandırmak. Burada çalışan çocuklarımızı da gönüllü çalışmalarda kullanacağız. Bazen doktorlarımızı da görüyoruz .Tıpta Uzmanlık Sınavı(TUS) çalışmalarını burada yapıyorlar. Ne kadar doğru bir çalışma yapıldığını görmüş olduk.”

“Çocukların Samimi Yaklaşımı Beni Etkiledi”

“60 çocuğumuzla burada bir araya geldik biz. Onlar buraları beğendiği için biz size oy vermiyoruz ancak beğendiğimiz hizmet olduğu için bu kez oy vereceğiz dediler. Biz o gençlerimiz oy versin düşüncesi ile hizmet yapmıyoruz ama çocukların samimi yaklaşımı beni de ciddi manada etkiledi diyebilirim. Gençlerimiz ilgi alaka bekliyor. Onlar kayıp değiller. Onlar için daha fazla güzel hizmetler yapacağız. Biliyorsunuz Gençlik Spor Müdürlüğü kurduk biz. Konakpınarda.20 ilçemizi gençlerimize tanıtıp ,sosyal kültürel ,eğitim anlamında yarının idarecilerini dolu dolu yetiştirmek istiyoruz.”

S.A.A: Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesinde kültüre geçmişe dönüp baktığımızda bir Hacivat-Karagöz, Keloğlan, Nasrettin Hoca görsellerini görüyoruz. Bu tercih nereden geliyor?

Hasan Avcı: Evet Balıkesir’deki Millet Kıraathaneleri aynı zamanda, yaşayan kahramanların hikayeler anlattığı bir yerde oldu. Kendi kahramanlarımız varken olmayan hayali kahramanlarla kafa kurcalamayalım dedik. Türk kahramanlarımızı öne çıkarıp gençlerimizin geçmişle bağlantı kurarak dolu bir geçmişe sahip olunduğunun da bilinmesini istiyoruz.

Dsc 0048

***

S.A.A: Altıeylül Belediyesinin projeli çalışmalarında bu yerlere verdiği isimlerde göze çarpıyor. Bu isimleri özellikle mi veriyorsunuz. Bir vefa mı yada neye göre tercih yaparak bunu gerçekleştiriyorsunuz?

Hasan Avcı: Sultan Alpraslan Kültür Evi, Sabri Uğur Parkı Millet Kıraathanesi, Abdülhamithan Gelişim Merkezi Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşam kompleksi. Bunları üst üste koyduğunuzda amacımız kendi değerlerimize yerel ulusal sahip çıkan bir belediye olmak istiyoruz. Kendi değerimize ne kadar sahip çıkarsak, bizimde değerimizin o kadar artacağına inanıyoruz. Sabri Uğur başkanımızda Balıkesir için önemli hizmetler vermiş ve Balıkesir’e yön vermiş bir değerimiz. Şehrimize yaptığımız güzel bir eseri de, tarihten gelen güzel değerleri de yaşatmak istiyoruz.

Birde şu var; ben kendim bir Osmanlı hayranıyım. Farklı noktalarda zihniyetler var. Sanki Türkiye Cumhuriyeti düşmanıymış gibi gösteren bir zihniyet bu. Biz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini Bahçelievler de yaptığımız güzel bir yere verirken, bir diğer yana Osmanlının önemli Padişahlarının isimlerini, Anadolu’yu Türkleştirmiş Selçuklunun büyük sultanı Anadolu’nun kapılarını açmış Sultan Alparslan ismini vererek ve şehrimizin değerli isimlerini vererek yaşatmak istiyoruz.

***

S.A.A: Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’yı bazen takip etmekte zorlandığımız oluyor. Kırsalda bir noktada yada muhtar buluşmasında, sokakta caddede her an görebiliyoruz. Çocuklarla sohbetlerini duyuyor ve görüyoruz. Bir bakıyoruz almışsınız 3 çocuğunuzu yanınıza giymişsiniz şehrin takımının formalarını sosyal medyada mesaj veriyorsunuz. Hangi takım formalarıydı onlar?

Hasan Avcı: Balıkesirspor.Farklı zamanlarda çocuklarla birlikte çekildiğimiz fotoğrafları sosyal medyaya yüklüyor arkadaşlar. Balıkesirspor’un kuruluşunda da bizde formalarla birlikte şehrin takımı dedik.

S.A.A: Daha önce bir röportajımızda “babam aday olmasın” diyen oğlunuz vardı etkilendiğinizi belirtmiştiniz. Şimdi durum ne ve çocuklarla ilgili neler düşünüyorsunuz?

Hasan Avcı: “Benim belediye başkanlığım hazırlıklı bir başkanlık değil. Ne çocuklarım, ne eşim, nede ben buna hazırlıklıydım. Kendimizi birden bunun içinde bulduk. Sert bir akıntının içindeki kütük gibi. O akıntı sizi kenara atarsa zaten çıkıyorsunuz, atmazsa çıkmıyorsunuz. Ben çocuklarla sürekli birlikte gezen vakit geçiren etkinlik yapan bir aile babasıydım. Alışma konusunda zorluklar yaşadılar tabi ki. Ortanca oğlum ‘babam aday olmasın’ demişti .Bende etkilenmiştim tabi ki.

Ancak sonraları benden daha fazla heveslendi. Konuşmalarımı takip eder oldu. Hatta burada iyi konuştun. Şu konuşman iyi değildi.Hiç heveslenme güzel değildi diyerek bana puan veriyor. Bazen tebrik ederim çok güzeldi diyor. Şeffaf bir yönlendirme yapıyor şimdi. Küçük oğlum 4 buçuk yaşında. Belediye başkanı olmadan önceki yaşam tarzımızı bilmediği için değişen bir şey yok onun için. Ancak Mehmet Fatih ve Yavuz Selim alışıncaya kadar zahmet çektiler.

“Şehrimizin Çocukları Samimiler”

“Bizim çocuklarımız gayet çok samimiler. Farklı istekleri oluyor. Geçenlerde kuzu istediler. Çocuklarımızdan biride bizi Cumhurbaşkanı olarak biliyormuş demiş ki Cumhurbaşkanım doğum günümü kutlasın. Ne yaptık? Gittik onun doğum gününü kutladık. Tabi ki onların istekleri samimi içten bizde yerine getirmeye çalışıyoruz.”

S.A.A: Altıeylül Belediyesi’nin devam eden projelerine de değinir misiniz?

Hasan Avcı: “Altıeylül Belediyemizin devam eden projeleri sürüyor. Hasan Can Kültür Merkezi tamamlanacak. Öte yandan ALGEM binası sürüyor. Son planlamaları yapılıyor. Kurtuluşlumuzun olduğu Eylül ayında açılacak. İçinde Çocuk Üniversitesi, Aile Danışma Merkezi olan, Sinema Salonu, Etüt Merkezi….vb donatıları olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksimiz var. Burada yarı olimpik yüzme havuzu yapacağız .Önümüzdeki sene açılışı olacak. Plevne de ki kapalı pazaryeri ile ilgili çok talep vardı.

Önümüzdeki aylar içinde çalışmalar yapılacak ve içinde pekçok etkinliğin yer alacağı bir tesis daha kazandırmış olacağız. Fahri Kiraz Lisesi yanında yeni yüzme havuzu ve içerisinde kütüphane olacak. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Konakpınar da gençlik merkezimiz var. Gençlerimizin doğal yürüyüş ve dolu dolu vakit geçirecekleri bir yer oldu. Çevre düzenlemesi de yapılınca daha güzel olacak. Anlatacağımız daha farklı projelerde yine Altıeylül Belediyemizde planlamaları yapılıp yaşama geçmesi için adımları atılanlar var, atılacaklar var.

***

S.A.A:ALGEM ne aşamada ?Önemli bir hizmet açığını giderdiğini biliyoruz.Öte yandan muhtarlarla buluşma olsun yada kırsalda size iletilen talepler arasında,şikayet ve benzeri olsun dikkatinizi çeken önemli bir konu var mı?

Hasan Avcı: Biz yaptığımız çalışmaları bölümlere ayırdık. Gençlere yönelik çalışmalar. Onlar Millet kıraathaneleri ve Kültür Merkezleri ile öne çıkıyor. Diğeri çocuklarımıza yönelik. ALGEM’de. Hayallerime Işık Ol, Gülen Yüzler adıyla. Öksüz ve yetim çalışmalarımız sürekli devam ediyor. Çocuklarımız için geziler var. Pandemi sonrası tabi ki yine bunlar sürecek. ALGEM’de senede yaklaşık 15-20 bin vatandaşımıza dokunuyoruz.4 bin 5bin ailemize dokunmuş oluyoruz say ı olarak. Gıda, giyim gibi.

Rakam olarak değil ama anlam olarak özellik ifade eden çalışmalarda var. ALGEM kanalı ile bir çocuğumuz örneğin ‘Halil Baran bana doğum günümde senin doğum gününmüş ama bana hediye aldı” diyerek, mektup yazıyor. Anlam barındıran ve çocukları mutlu eden çalışmalar bunlar. Altıeylül’de daha çalışacak çok yolumuz var. Mutlaka eksiklerimizde olacak ancak hepsini gayretle çözmeye tamamlamaya çalışıyoruz. Bunun dışında iletilenlerde zaten rutin belediye hizmetleri zaten yapılanlar ,yapılacak olanlar.

***

S.A.A: Üniversite sınavı yaklaşıyor. Öğrenciler Millet Kıraathanelerinde çalışıyor. Buradan hareketle her gence bir tavsiyede bulunsanız ne demek istersiniz?

Hasan Avcı:“ Sokaklarda, parklarda çocuklarımız olmadığında işin tadı da olmuyor. Gençler geleceğimiz. Bir buçuk yıl zahmetli bir yıl geçirdiler. Üniversite sınavına girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Eğer ki istediklerine ulaşamazlarsa hiç moral bozup stres yapmasınlar. Bir sene daha çalışıp istedikleri noktaya önümüzdeki seneye girebilirler. İnşallah başarılı yerlere gelirler. Bugünün gençleri yarının idarecileri olacaklar. Bizler yarın bu şehirleri idare etme sorumluluğunu ayrıca seve seve gençlere teslim etmeyi arzuluyoruz”

S.A.A: Son olarak kapanışı size bırakalım.

Hasan Avcı: Vatandaşlarıma saygı ve selam sunuyorum. Yeniden sıkıntı ve pandeminin olmadığı günler diliyorum. Dünyada zulümlerin son buluğu, çocukların ölmediği, savaşların yaşanmadığı ve güzel şehrimizde ailemiz, çocuklarımızla sağlıklı hastalığın olmadığı günler temenni ediyorum.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu