GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

MİLLET KÜTÜPHANESİ SINDIRGI’DA AÇILDI

Türkiye’nin ilk geniş konseptli Millet Kütüphanesi Sındırgı Belediyesi P. Uzm. Çvş. Hasan Öztürk Millet Kütüphanesi açıldı.

Sındırgı’da dün açılışı yapılan millet kütüphanesi için Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ‘Çocuk, yetişkin 7’den 70’e herkesin faydalanabileceği konsept olarak Türkiye’de ve Balıkesir ilimizin de ilk millet kütüphanesini hayırlısı İle açtık. Sındırgı’mıza hayırlı olsun.’ dedi.

54257486 2310911845794188 8739285306554974208 N

GELECEĞİN KÖPRÜSÜNÜ KURALIM

Kültüre, eğitime yapılan yatırım en değerli yatırımdır. Ülkemiz yıllardır açlık ve sefaletle uğraştı karnımı doğurayım diye uğraş verip didindi. Karnı aç olanında eğitime, kültüre, sanata ayıracağı zaman olmazdı. Bugün gelinen noktada, elhamdülillah karnımız tok. Yaşlılık aylığı, hastane yatırımı ile insanlara yapılan yatırımlarla vb.. altyapı sorunları bitti. Yağmursuyu olmayan bir ilçedeyiz artık biz. Bilmenizi isterim ki çocuklara geleceği anlatan köprüler kurabilmeliyiz. İnsanlar son yıllarda dünyevileşti. Oğlun ne? Avukat, öğretmen… hep zenginlik emaresi işlerle anılır olduk. Ancak Bu değil sadece oğlun ne? Hiç yalan söylemez. Ya kızın ne? Dürüst, namusludur. Emanete ihanet etmez denilen bir nesil yetiştirdiğimiz de 15 Temmuzları bu millet yaşamaz. Bugün yapmamız gereken öğretmeni, kaymakamı ile el birliği ve geleceğe yatırımın arayışları olmalıdır.

54420961 2310911915794181 358172458278191104 N

MAYA İNSAN GELECEĞİN

KÖPRÜSÜNÜ İNŞA EDELİM

Yollar, köprüler yapılır ancak maya insandır. Çanakkale’de ki Seyit Onbaşı’yı tekrar yetiştirebilecek ruhu bu memlekete verirsek bize bir şey olmaz. Bu memlekette dün 104.yılı kutladık. O ruhu, ‘Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum’ diyen o ruha ‘Asla geri dönmeyi düşünmediler’ cümlesini yeniden cepheye giden o insanların ruhuna yeniden ihtiyaç var. İnsan bilmediği şeyin düşmanıdır. Bir iş yaptığınızda ne kadar para yemiştir düşüncesini taşıyan insanlar olduk. Belediye binası yapıyorsunuz hemen Hangi müteahhit aldı ki acaba? Kafamız bunlara çalışır oldu. Ne güzel bir sanat çıkmış .Geleceğe dair neler yapılıyor onlara bakış açısına destek olmamız lazım. Bu dert herkesin derdi. Hepimizin ortak derdi olmak durumunda.

DOĞAL ŞEHİR SINDIRGI’DA

Sındırgı’da bir doğal şehir müzesi düşüncesinin olduğunu belirten Başkan Yavaş, bunun içinde çalışmalar yapacaklarını söyledi. Geçmişi andıran eğitimi anlatan meydanları artık göreceksiniz’ şeklinde konuştu. Türk hamamı projesi, pazaryeri projesi vb çalışmalar meydan kültürleri ile birlikte ağaçlarımıza dokunmadan parklarla buluşturan bİr doğal şehir ’in arzusundayız’ ifadelerini kullandı.

54433554 2310903302461709 8513881815088365568 N

ÇALTI ‘SINDIRGI’YA KAZANDIRILAN EN GÜZEL ESER’

İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı, ‘Cumhurbaşkanımızın Millet Kütüphaneleri ile ilgili önerisi ile ilgili Türkiye’nin her yerinde açılan bu kütüphanelerden biride Sındırgı’da açıyor. Bir toplumu ayakta tutan en önemli unsurlardan biride kültür ve maneviyattır. Tek kanatlı uçak olmaz tek kanatlı kuş uçmaz. İnsanda böyledir İnsanın maddi tarafı varsa bir de manevi yanı vardı. Bu manevi yanda kültür dür. Çeşme yaptırma geleneğimiz vardır örneğin. İnsanlar geçerken su içsin, kuşlar su içsin diyedir. Manevi kısmımızı bir yandan güçlü tutarken biryanda n da bu hizmetleri yürütüyoruz. Eski bir kütüphaneydi burası Başkan dedi ki ‘burayı yenileyelim’; diyordu ki Cumhurbaşkanın da açıklaması sonrasın da bu çalışma başlatıldı ve bu eseri Sındırgıya kazandırdık. Ülkemizin geçirdiği süreçte Kültürümüzü ayakta tutmalıyız. Ayasofyayı minareden kurtaracağım diyen idealleri yetiştiriyorlar Biz boşmu duracağız elbette ki hayır Kanuni’yi Fatih’i gençlerimize aktaracağız. Kötüyü değil güzeli hatırlayacağız.’ dedi. İl Kütür Müdürü Çaltı’nın birde önerisi vardı açılışta ‘Burayı mümkünse akşamları da açık tutun. Öğretmenler, öğrenciler hatta bizlerde zaman zaman gelip sohbet edebilelim’ dedi.Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltıa, İlçe Kaymakamı Zafer Oktay İlçe protokolü, vatandaşlar, P.Uzm.Çvş.Hasan Öztürk’ün babası Mevlüt Öztürk ve ailesi katıldı.Fatma Kara’nın haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu