Gündem

‘’MİLLETLERE ÖRNEK OLAN BİR LİDER’’

Vali Ersin Yazıcı, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. Yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulundu.

Vali Ersin Yazıcı, “Ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkumandanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve bağımsızlığımızın sembolü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını kaydeden Vali Yazıcı, “Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine O’nu hedeflerine yönelik anmamız gerekmektedir. Atatürk’ü anmak, diğer bir ifadeyle anlamak; O’nun daima büyük önem verdiği Türk Milletinin birliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü koruyarak geleceğe güvenle bakmak, bu uğurda her türlü fedakârlığa hazır olmak demektir.” dedi.

‘’AZİZ HATIRASI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ’’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyanın saygısını kazanmış bir lider olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Bir ülkenin onurunu ve bağımsızlığını koruyarak nasıl değişebileceğini ve nasıl çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline gelebileceğini tarih yazarak değil, yaparak gösteren ve bu şekilde diğer milletlere örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, canlarını ülkemiz için feda eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz…”ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu