GündemEkonomiSiyaset

MİLLETVEKİLİ AKIN: “KIŞ KAPIDA YAKACAK YARDIMI YAPILMALI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Kış kapıda, ihtiyaç sahipleri ile emeklilerimize yakacak yardımı yapılmalı” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. İhtiyaç sahipleri ile emeklilere 6 ay boyunca aylık 155 lira yakacak yardımı yapılması için kanun teklifi verdiklerini söyledi. Verilen teklifin TBMM Genel Kurul gündemine alınması için konuşma yapan Ahmet Akın’ın teklifinin yapılan oylama ile reddedildiğini açıkladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın konuşmasında, “Kış kapıda artık ve vatandaşlarımız inanın kara kara düşünüyor ‘Acaba biz bu kışı nasıl geçireceğiz?’ diye. Her şey ateş pahasına gelmiş durumda ve zaten bir pandemi sürecindeyiz, bu süreç de devam ediyor. Milletimiz gerçekten zor durumda. Onun için, Sayın Cumhurbaşkanının da sizlere söylediği gibi, sokaklara inip, pazarlara inip, çarşılara inip, gidip orada halkı dinlemenizi tavsiye ediyorum.” dedi.

 

“TÜM MAAŞ ODUNA, KÖMÜRE YATIRILACAK”

 

Milletvekili Akın, “Gerçekten vatandaşımız zor durumda. Bakın, şimdi, bu yılın başına -sadece bu yılın başında; öyle üç yıl beş yıl öncesi değil- kömürün tonu 1.200 liraydı, şimdi 1.400 lira, Bu yıl başından bu zamana kadar, odun 600 liraydı, şimdi 800 lira. Yani bir vatandaşın 2.200 lira parayı cebine koyması lazım ki bunları ödesin. Şimdi soru şu: Asgari ücretli olan kişi bunları verdiği zaman cebinde 124 lira kalıyor. Allah aşkına, elinizi vicdanınıza koyun düşünün, bunları ödedikten sonra asgari ücretli vatandaşımız ne yapacak? Emekli ne yapacak, ihtiyaç sahibi emeklimiz ne yapacak? Tüm maaşını oduna, kömüre yatıracak gidecek.” İfadelerinde bulundu.

 

“DOĞALGAZ YÜZDE 80 ELEKTRİK YÜZDE 70 ZAMLANDI ”

 

Ahmet Akın, doğal ve elektrik fiyatlarına değindiği konuşmasında 2017 yılından 2020’ye kadar geçen süreçte 4 kişilik bir ailenin doğalgaz faturasının yüzde 80, elektrik faturasının da yüzde 70 arttığını söyledi. Akın, şöyle devam etti:
“4 kişilik bir ailenin doğal gaz ve elektrik tablosu. Burada, 2017 yılında doğal gaza 140 lira öderken şimdi 250 liraya çıkmış; 140 liradan 250 liraya, artış yüzde 80. Elektrik 101 liradan 172 liraya çıkmış, artış yüzde 70. Burada soru şu: Hangi memurun, hangi işçinin, hangi çalışanın maaşı bu kadar arttı ki bu paraları kaldırabilsin? Bir de üstüne üstlük milletle dalga geçer gibi çıkıyorsunuz diyorsunuz ki: ‘İşte, efendim, TÜİK’e göre enflasyon bu, şu…’ Pazarda gezdiğimiz zaman, bir teyzemizin koluna girin, gidin, sorun. ‘Teyzeciğim, iktidar ‘Enflasyon yüzde 11.’ diyor.’ dediğiniz zaman ‘Hadi oradan! Onlar nerede yaşıyor?’ der. Onun için diyoruz, çarşıda pazarda olmanız milletin hayrınadır çünkü milletin sıkıntılarını dinlersiniz.”

 

VATANDAŞ ASKIDA EKMEĞE MUHTAÇ EDİLDİ

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 18 yıllık iktidarın iktidar ortağının kampanyasını başlattığı askıda ekmeğe vatandaşları muhtaç ettiğini söyleyerek, “Yıllardır iktidarda olan bir iktidar düşünün ki, iktidar ortağıyla birlikte askıda ekmek kampanyası yapıyor. Güzel, askıda ekmek kampanyası fakat burada bunun itirafıdır bu, on sekiz yıldır süregelen iktidarın yönetemeyişinin, beceriksiz politikalarının sonunda milletimiz askıda ekmeğe kaldı. Bu ne demek biliyor musunuz? Maalesef, gidişatta önümüzdeki ilk seçimde bu askıdaki ekmeğe muhtaç ettiğimiz vatandaşımız size öyle bir ders verecek ki göreceksiniz, önümüzdeki seçimlerde bırakın iktidar olmayı, muhalefette durmak için bile mücadele edeceksiniz” diye konuştu.

 

EMEKLİLER VE İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN HAZIRLADIKLARI TEKLİFE OY İSTEDİ

 

Ahmet Akın, hazırladıkları ve Meclis’e sundukları kanun teklifinin içeriğini anlattığı konuşmasında, iktidar milletvekilleri ile iktidar ortağı milletvekillerinden destek vermeleri için oy istediğini dile getirdi. Akın, “Bu kanun teklifiyle ihtiyaç sahiplerine 155 lira katkı vermiş oluyoruz, 155 lira. Vatandaşlarımız herkesi izliyor. Elini vicdanına koyan bütün milletvekili arkadaşlarım, burada vereceğiniz 155 lira destekle hem emeklimiz hem de ihtiyaç sahibimiz, bu kara kışta ve kara kara düşünürken bu kış mevsiminde sıcak bir devlet elini görmüş olacak, devletin şefkatini hissetmiş olacak. Sizler de burada el birliğiyle ellerinizi kaldırırsanız, bu teklife destek verirseniz bunu gündeme alırız ve vatandaşlarımızı rahatlatırız. Burada herhâlde hiç kimsenin “hayır” diyeceğini düşünmüyorum; vatanını, milletini seven arkadaşlarıma sesleniyorum.” diye konuştu.

 

“GERÇEK ‘MÜJDE’ FATURALARDA İNDİRİMLE OLUR”

 

“Türkiye Cumhuriyeti yönetilemiyor” diyen Ahmet Akın, şunları söyledi:
“Müjde, diyorsunuz, size bir teklifimiz var: Artık bu müjdelerinizi vatandaşımıza yansıtın. Nasıl yansıtırsınız? Çıkarsınız, dersiniz ki: ‘İşte biz doğal gazda müjde verdik, orada müjde verdik, burada müjde verdik.’ Eyvallah, güzel. Vatanımız milletimiz için olacak her müjdeyi biz de sahipleniriz ama ya bu müjde biraz da vatandaşa dokunsun. İndirimle ilgili kanun tekliflerimiz şu anda bekliyor. Demin de söyledim, kara kış kapıda, şu vatandaşımıza dokunmamız gerekiyor. Buradaki bu kadar milletvekilleri milletimizin oylarıyla burada. Onların hakkını, hukukunu ve adaletini teslim etmek için buradayız.

 

“RUSYA İLE MASAYA OTURUN”

 

Teklifimiz şu: Hemen Rusya’yla en kısa zamanda masaya oturun, bu sözleşmeleri biraz öne alın ve fiyatta pazarlık yapın. KDV’yi elektrik ve doğal gazda yüzde 1’e indirin, ÖTV’yi kaldırın, elektrikteki TRT payını kaldırın, faturaları şeffaflaştırın, enerji kooperatiflerini etkinleştirin ve önlerini açın. Ülkemizde, enerjide maalesef halkımızı söz sahibi dışında bıraktınız. Enerji politikalarınızda 83 milyon vatandaşımızı müşteri gibi görüyorsunuz ve bütün yükü bu millete yüklüyorsunuz. Onun için diyorum ki: Gelin, oy birliğiyle bunu gündeme taşıyalım ve milletin yarasına merhem olalım.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu