GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Milletvekili Aydemir: “Geleceğin Dünyasını Geleceğin Teknolojisini Üreten Gençler İnşa Edecek”

Milletvekili Aydemir: “Geleceğin Dünyasını Geleceğin Teknolojisini Üreten Gençler İnşa Edecek”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, TEKNOFEST’te “Elektrikli Araç Yarışması’nda Balıkesir’i temsil edecek olan BALSEC takımına güvendiğini belirterek, “Geleceğin dünyasını, geleceğin teknolojisini üreten gençler inşa edecek” dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Balıkesir Birleşmiş Milletler 75.Yıl Gençlik Merkezi’nde Balıkesir Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

TEKNOFEST 2021 Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması Elektromobil Kategorisinde 85 takım arasından 1065 puan alarak 2. Sırada yer alan BALSEC takımını tebrik eden Aydemir, “Hazırlıklar, yerli ve ayrıca milli imkanlar ile iki senedir aralıksız bir şekilde sürdürülüyor.  Üniversite ve ayrıca şehir kaynaşmasının en güzel örneği olan Balıkesir Üniversitemiz, Teknokent ve Gençlik, Spor İl Müdürlüğü’müzü tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“Ön gelişim raporu aşamasında 85 takım arasında 2. olarak bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanan 20 kişilik SAVTEK Topluluğuna bağlı BALSEC takımımızın çalışmaları üniversitemiz ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek için kararlılıkla devam ediyor” diyen Aydemir ayrıca şöyle devam etti:

“TEKNOFEST’e Elektrikli Araç kategorisinde hazırlanan öğrencilerimiz inovasyon odalarında çalışırken, Güzel Sanatlar ve Müzik Bölümü öğrencilerimizin de Gençlik Merkezi’nde çalıştıklarını öğrendim. Öğrencilerimize gösterdikleri fedakârlıktan dolayı minnettarım. Hep birlikte başaracağız gençler, sizlerle gurur duyuyorum. Geleceğin dünyasını, geleceğin teknolojisini üreten gençler inşa edecek. Gençlikte gelecek var, umut var biliyorum.”

Gençlerin, çalışmalarında gösterdiği azim ve heyecanı görmenin kendisini her zaman mutlu ettiğini söyleyen Aydemir, “Son günlerde milli sporcularımızın uluslararası arenada gösterdiği başarılar göz dolduruyor. Diğer gençlerimiz gibi sizlerin de bizleri gururlandıracağınıza inancım tam. Gözlerinizdeki ışık beni en az sizler kadar heyecanlandırıyor” dedi.

Aydemir, ziyaret sırasında gençlere motivasyon olması için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu çevrimiçi olarak gençler ile bir araya getirdi.

Milletvekili Aydemir’e ziyarette Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş, Teknokent Genel Müdürü Burcu Aydemir, ayrıca Gençlik Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu eşlik etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu