GündemSiyaset

MİLLETVEKİLİ AYTEKİN’DEN 10 KASIM MESAJI

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj paylaştı.

 

 

“SADECE YAS TUTMAYACAĞIZ”

 

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj paylaştı. Milletvekili Aytekin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü sebebiyle paylaştığı mesajında şöyle kaydetti:
“Bugün emsalsiz mücadele insanı, Cumhuriyetimizin ve çağdaş Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının 82. yıldönümü. Bugün onu sadece anıp yas tutmayacak; demokratik Türkiye mücadelemizde de yeni bir günü başlatacağız.”

 

“MÜCADELE EDİYORUZ ”

 

Mücadele ediyoruz çünkü, ülkemiz bir kez daha uçurumun kenarındadır. Biliyoruz ki içinden geçtiğimiz tek adam diktasının yarattığı tahribat bugün Atatürk’ü anlamamızı daha mümkün hale getirmektedir. ‘Benim naçiz vücudum elbet toprak olacaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diyen mütevazilik bugün AKP eliyle ‘ben olmazsam Türkiye olmaz’ ukalalığına evrilmiştir.

 

 

“O’NUN YOLU KURTULUŞUN YOLUDUR

 

Atatürk tarafından kurulan ve yıkılmaya kast edilen Cumhuriyetin kazanımları bugün hiç olmadığı kadar gerçektir. Bu nedenledir ki gericiliğin, rantçılığın, benmerkezciliğin Atatürk ile savaşı bitmemektedir. O’nun yolu kurtuluşun yoludur. Bu yüzden bizler bugün; haklarını pek çok Batılı devletten daha erken elde eden kadınlarıyla, tarikat yurtları yerine bilimsel eğitimin yarattığı aydınlığı savunan gençlerimizle, ‘ananı da al git’ diyenlere karşı ‘köylü milletin efendisidir’ şiarının yarattığı üretimin gücü çiftçisi, emekçisi ile Mustafa Kemal Atatürk’ü anacağız.

 

 

SARI PAŞA’YI SAYGIYLA ANIYORUM

 

‘Beni görmek demek behemehâl yüzümü görmek demek değildir. Beni ve fikirlerimi anlıyorsanız, bu kâfidir’ diyen yüce Atatürk’ü bugün bir kez daha en derin sevgi ve saygıyla anıyoruz. Mücadele ile kurduğu kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyeti, en büyük eserlerinden Cumhuriyet Halk Partisi, gençleri, çocukları, kadınları mirasını yüceltmek için canla başla çalışıyor. Bu nedenledir ki bunca saldırıya rağmen diz çökmedik, çökmeyeceğiz.
Bir kez daha büyük devrimci “Sarı Paşa’yı” saygıyla anıyor, erlerini unutmadan Başkumandana ve nezdinde Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına saygılarımı sunuyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu