GündemSiyaset

MİLLETVEKİLİ BELGİN UYGUR’DAN GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

AK Parti Balıkesir Milletvekili, Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur “Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

24 Temmuz 1908 tarihinde basından sansürün kaldırılmasıyla, Türk basın hayatında önemli bir dönüm noktası teşkil eden bugün “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Basın Kuruluşlarımız, halkımızın hem ülkede hem dünyada gelişen olaylara ilişkin haberlere ulaşmasını sağlayan ve bu uğurda fedakârca çalışan değerli kuruluşlarımızdır. Kamuoyu doğru, gerçek ve güvenilir içerikli bilgiye ancak ilkeli ve tarafsız basın sayesinde ulaşabilir. Bu açıdan gazetecilerimize görevlerini icra ederken çok önemli sorumluluklar düşmektedir. Basın mensuplarımızın; meslek ilkelerini ve etiğini, toplumun hassasiyetlerini, bireylerin kişilik hak ve hukukunu gözeterek yayın yapması bu anlamda kritik önemdedir. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan basının, mesleğin gerektirdiği sorumluluğun bilinciyle hareket etmesi, demokrasimizin gelişmesi açısından da büyük önem taşımaktadır.

Balıkesir’e ekonomik, eğitim, sosyal, kültürel, tarihi, spor ve daha pek çok alanda yapılan yatırımların hemşehrilerimize duyurulması hususunda; basınımızın ilgisi ve yaptığı yayınlar şehrimize büyük katkı sağlamaktadır. Bu sebeple kıymetli basın kuruluşları ve çalışanlarına can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Halkımıza haber ulaştırmak için gece gündüz demeden, bir çok zorlu koşulda takdire şayan bir özveriyle çalışan basın mensuplarımızın bizler daima yanındayız.

Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan, Balıkesir basınına çok emeği geçen, değerli gazetecimiz Otağ Fırıncıoğulları’nı bir kez daha rahmetle anıyor, sevenlerine, yakınlarına ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle ahirete irtihal etmiş tüm basın mensuplarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.

Şehrimizde yayıncılık faaliyeti yürüten tüm basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu