GündemSiyaset

Milletvekili Şahin: “Aşının Menşei Önemli Değil Tip Evrenseldir”

Milletvekili Şahin: “Aşının Menşei Önemli Değil Tip Evrenseldir”

Milletvekili Şahin: “Aşının Menşei Önemli Değil Tip Evrenseldir”. CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin kovid-19 aşısına yönelik açıklamada bulundu.

AŞI HAKKINDA AÇIKLAMADA BULUNDU

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin kovid-19 aşısına yönelik açıklamada bulundu. Fikret Şahin CHP Balıkesir İl Başkanlığında kovid-19 aşısına yönelik olarak yapılan basın açıklamasında öncelikle hekim kimliği ile konuyu değerlendirdiğini vurguladı. Şahin, “ Olağanüstü dönemleri yaşıyoruz.300’ü aşkın sağlık çalışanımız hayatını kaybetti. Salgınla mücadele halen devam ediyor. Sağlık çalışanları hayatları pahasına mücadeleye devam ediyorlar. Buradan kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.”dedi

 “BALIKESİR İYİ DURUMDA”

Milletvekili Fikret Şahin Balıkesir’in kovid-19 pandemisi sürecinde son dönemde oldukça iyi durumda olduğunu dile getirdi. Vatandaşların kurallara riayet etmesinin sevindirici olduğunu dile getiren Şahin günlük hasta sayısının sokağa çıkma kısıtlaması öncesi ortalama 200 300 kişi olarak seyrederken şimdilerde günlük ortalamanın 150 civarında olduğunu söyledi. Tüm ilde toplam 2 bin civarında hasta olduğunu belirten Şahin, Balıkesir hastanelerinde özellikle yoğun bakım servislerinde yoğunluk oluşmadığını ifade etti.

 “BU VİRÜSÜN MUTASYONU OLUMSUZ OLDU ”

Milletvekili Fikret Şahin Türkiye’de şuan 2,5 milyon civarında vaka olduğunu dile getirerek bu aşamadan nasıl çıkılacağı sorusunun herkesin aklında olduğunu söyledi. Şahin, “Hepimizin aradığı cevap bu. Dünya tarihi salgın hastalıklarla dolu. Önceki dönem salgın hastalıklardan virüslerin olumlu yönde mutasyona uğraması ile kurtulmuştuk. Kovid-19  SARS’ın benzer bir türü. Maalesef virüs önce hayvandan hayvana bulaşırken geçirdiği mutasyon sebebi ile insandan insana bulaşır hale geldi. Bu yüzden birçok kişi yaşamını yitirdi.” dedi.

 “AŞI KONUSUNDA TEREDDÜT EDİLMEMELİ”

Geçmiş dönemlerde salgınların mutasyon sonucu yok olmasının yanı sıra insanlar tarafından üretilen aşılarla mücadelelerin sonlandırıldığını belirten Milletvekili Fikret Şahin, “Şu an tüm dünyanın üstünde durduğu nokta aşı çalışmaları. Tedbirleri uyguluyoruz ancak virüsle yine de başa çıkamıyoruz. Bu sebeple konunun çözümü yine aşıya geliyor. ”dedi. Şahin aşıyla ilgili kesinlikle vatandaşların tereddütlerinin olmadığını dile getirerek şuan 2 üniversitede devam eden Faz 3 çalışmaları ile ilgili olarak görüşmeler sağladığını belirtti. Hacette Üniversitesi’nde devam eden Faz 3 çalışmaları ile ilgili sağladığı görüşmelerde edinilen bilgilere göre sonuçların oldukça pozitif olduğunu belirtti.

 “AŞININ MENŞEİNE YÖNELİK TARTIŞMALAR YERSİZ”

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin aşı ile ilgili olarak aşının menşeine yönelik yapılan tartışmaların yersiz olduğunu dile getirdi. Bir hekim olarak vatandaşlara çağrıda bulunduğunu söyleyen şahin, “Yapılan çalışmalar aşının yüzde 91 oranında etkili olduğunu ortaya koymuştur. Vatandaşlarımız kesinlikle tereddüt yaşamasınlar ve sırası gelen herkes aşısını olsun. Aşının menşei önemli değildir. Çin aşısı kötüdür diye bir şey yoktur. Tıp evrenseldir.” dedi.

 “AŞI OLUNSA DA TEDBİRLERE UYMAYA DEVAM”

Şahin, Aşılama çalışmaları ile ilgili olarak uygulama aralıklarının 14 günden 28 güne çıkarılması ile ilgili olarak konunun Sağlık bakanlığı tarafından daha fazla kişinin amaçlanmasını sağlamak için bu şekilde uygulanmaya karar verildiğini düşündüğünü ifade etti. Yeterli sayıda aşı olmadığını söyleyen Şahin ilk etapta sağlık çalışanlarına yetecek kadar aşı bulunduğunu, sonrasında 65 yaş ve üzeri gruba aşılama yapılabileceğini söyledi. Şahin aşı olan kişilerin maske mesafe ve hijyen tedbirlerine uymaya devam etmesi gerektiğini de vurguladı.

 “15’İNDE AŞILAMAYA BAŞLANMASI BEKELNİYOR”

Milletvekili Şahin aşılamanın Balıkesir’de 15’inde başlaması beklendiğini söyledi. Şehir Hastanesi’nde aşılama kabinleri kurularak çeşitli hazırlıkların yapıldığını söyleyen Şahin yerli aşı üretiminin önemine yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

YERLİ AŞI ÜRETİMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Refik Saydam Hıfzıssıhha Ensitüsü’nün tekrar açılması ve her türlü aşının üretimine yerli olarak başlanmasının önemli olduğunu belirten Fikret Şahin, aşıların dünya gündeminde maske gibi karaborsaya düştüğünü söyledi. Yaşanan pandeminin son olmayacağını vurgulayan Şahin,  “Gelecek nesillerin karşılaşabileceği salgınlar öncesinde, benzer pandemilerin önüne geçilebilmesi adına bir an önce yerli aşı üretimine geçmeliyiz. Biz bu konuyla ilgili muhalefet olarak iktidara önerilimizi sunuyoruz, elimizden geleni yapıyoruz. ”dedi. Şahin aşılara ulaşmakta paranın, ödeme yapmanın bir önemi olmadığını söyleyerek  “Yerli üretim ile temin sıkıntılarının son bulacağına inancımız tam”dedi.Nursima Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu