GündemSiyaset

Milletvekili Subaşı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

Milletvekili Subaşı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı bir basın açıklamasında bulundu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINADI

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı yaptığı basın açıklamasında öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Subaşı açıklamasına başlarken önceki gün Samsun’da meydana gelen kadına yönelik şiddet olayını da lanetlediğini ifade ederek kadına yönelik şiddeti lanetlediğini söyledi. Subaşı yaptığı basın açıklamasında Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kadınlara yönelik yasada ve gündelik hayatta yapılan pozitif düzenlemelere yer verdi. Ayrıca Subaşı şunları kaydetti:

 “KADINLARIMZIN LEHİNE YASAL DÜZENLEMEŞER YAPILDI”

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti İktidarımızda hem partimiz ile ilgili, hem de Anayasal çerçevede kadınlarımızın çalışma hayatı, sosyal hakları ve siyaset hayatı olmak üzere, Siyasetin kadın zekâsına, inceliğine ve zarafetine ihtiyacını düşünerek Kadınlarımız lehine yasal düzenlemeler yapmıştır.

 “KADIN SESİNE KULAK VERİLMEZSE TEMSİL EKSİK KALIR”

Kadınlarımız siyasetin seviyesini yükseltiyorlar. Yeni ve Büyük Türkiye, kadınlarımız olmadan gerçekleşemez. Siyaset; kadınlarımızın fikrine, sesine, sezgi ve birikimlerine mutlaka kulak vermelidir. Aksi halde demokrasi eksik kalır. Ayrıca temsil eksik kalır AK Parti, kadınları siyasetin merkezine alan bir partidir. Bu anlayışla teşkilatımızın her kademesinde hanım kardeşlerimize yer verdik. Kadınların siyasi hayattaki yerleri, toplumsal hayattaki önem ve ağırlıklarına denk olmalıdır. Ayrıca kadının ihmal edildiği bir toplum sağlıklı bir toplum olamaz. AK Parti olarak her türlü politikamızda kadınlarımız ayrıca hep öncelikli oldu.

 “HER ZAMAN KADINI VE AİLEYİ KORUDUK”

Her zaman kadını ve aileyi koruduk. Çalışma hayatında yer alan kadınlarımızın haklarını genişlettik. Ayrıca doğum yardımlarını düzenledik.

Kadınlarımız, AK Parti döneminde karar alma mekanizmaları ve siyasette önemli yerler. Üniversitelerde kadın akademisyenlerimizin oranı yüzde 41 oldu. Ayrıca yargı mensuplarının yüzde 31’i, Üst düzey bürokrasinin ise yüzde 12’si kadınlardan oluşuyor. Bunlar elbette yeterli değil. Kadınlarımızla el ele emin adımlarla geleceğe yürüyoruz.

 “EŞİTLİĞİ SAĞLAYACAK DÜZENLEMELER”

19 yıllık AK Parti iktidarlarında ciddi adımlar atıldı, kadın-erkek eşitliğini sağlayacak önemli düzenlemeler. Sözgelimi, evlerinde el işi emek üretimi yapan kadınlara emeklilik hakkı getirildi.İktidarımız döneminde çocuklar, anne hanelerinde anne soyadları ile tescil edilmeye. Kadına pozitif ayrımcılık ilkesi, özellikle iş hayatı bağlamında. Girişimci kadınların devlet desteğiyle önü açıldı. İşyerinden taciz, mobbing ya da benzeri baskıları yaşayan kadınlar yasayla koruma altına. Şiddete uğrayan kadın ve ayrıca çocuklara danışmanlık hizmeti veren ALO 183 hattı bu dönemde kuruldu.Anayasada ve medeni kanunda yapılan değişikliklerle ailenin ve kadının korunmasına yönelik önemli mesafeler kat edildi.

 “SUÇLARIN CEZALARI ARTTI”

Aile içi şiddet gören kadınların şikâyetiyle, eşin, kocanın, evden uzaklaştırılmasına karar verilip, bunun ivedilikle savcılık aracılığıyla polise intikali. Bu suçların cezaları Türk Ceza Kanununda ciddi anlamda arttı. Bu davaların kamu davası olarak görülmesi, dolayısıyla şikâyet geri alınsa da düşmemesi sağlandı.2010 yılında anayasada yapılan değişiklikle kadınlar, çocuklar, özürlüler, yaşlılar, şehit, dul ve yetimleri ve gazilerin haklarının korunması yönünde alınacak tüm ilave düzenlemelerin eşitlik ilkesine aykırı olmadığı anayasal güvence altına”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu