GündemEkonomiSiyaset

Milletvekili Subaşı BAGİAD’ı Ziyaret Etti

Milletvekili Subaşı BAGİAD’ı Ziyaret Etti

AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı BAGİAD’ı ziyaret etti.

 

DERNEK HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

 

AK Parti MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı Balıkesir Genç İş Adamları Derneği’ni ziyaret etti. Yönetim kurulu üyelerinin kendileri ve firmaları hakkında kısaca bilgiler verdiği ziyarette karşılıklı tanışmanın ardından Dernek Başkanı Emrah Bilcanlı derneğin genel yapısı ve faaliyetlerinden bahsetti.

 

PROJE DETAYLARI ANLATILDI

 

BAGİAD Genel Sekreteri Hakan Tur; İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen, Altıeylül ve Karesi ilçelerinin merkeze uzak olan köylerinde yaşayan 06-15 yaş aralığındaki çocuklara dijital beceriler kazandırmak ve kodlama eğitimi ile motor becerilerini geliştirmelerinin amaçlandığı “Mobil Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Atölyesi” projesinin detaylarını aktardı. BAGİAD Yönetim Kurulu Danışman Üyesi İbrahim Onur Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda GMKA tarafından 2019 yılında ilan edilen TR22 Bölgesinde faaliyet gösteren 30 adet işletmenin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesinin hedeflendiği “Balıkesir İş Dünyasında Değişim ve Gelişim Zamanı” projesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

VEKİL SUBAŞI’NDAN DESTEK

 

Hayata geçirilen iki proje konusunun da gayet başarılı bulduğunu ifade eden Yavuz Subaşı, Balıkesir’in gelişimi adına yapılan her işin ve atılan her adımın destekçisi olduğunu belirtti. Başkan Emrah Bilcanlı ise, “Geniş alanda etki yaratacağına inandığımız projelerimize gösterdiğiniz ilgi ve desteğinizden dolayı öncelikle size ve nezdinizde tüm yetkililerimize üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

OSB’nin genişletilmesi ile ilgili yapılan çalışmaların sorulması üzerine; 1. Etap ile ilgili plana alınan tüm projenin ihale planlamasının yapıldığını aktaran Yavuz Subaşı;” Organize sanayinin genişleme bölgesindeki istimlaklar bitirildi. Şu aşamada alt yapı çalışmaları için Ankara’daki görüşmeler çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Konuyla ilgili müjdeli haber Balıkesir’ e en kısa süre içerisinde verilecektir. Tüm bu işlemlerin tamamlanması durumunda ise sizler gibi bende yatırımcı sanayi kuruluşlarının şehrimize gelmesi konusunda güzel gelişmelerin yaşanacağı kanaatindeyim.” dedi.

 

 “GEREKLİ BAŞVURULAR YAPILDI”

 

Gümrüğün açılması yönündeki çalışmaların çok hızlı şekilde devam ettiğini ve yakın zamanda tamamlanacağını dile getiren Yavuz Subaşı sanayi ve ticari konuların yanı sıra eğitim konusuna da eğildiklerini, Balıkesir Üniversitesi’nde birçok yeni fakültenin kurulması için ilgili makamlara gerekli başvuruların yapıldığını aktardı. Balıkesir Üniversite hastanesinin büyütülmesi için yapılan çalışmaların tamamlandığını, 100 yataklı yeni üniversite hastanesi için ödeneğin 2021 yılında aktarılacağını söyledi.  Jeotermal seracılık ve yenilenebilir enerji ile ilgili büyük teşviklerin yolda olduğunu, Gönen ve Sındırgı ilçeleri için devletin jeotermal seracılığa büyük oranda hibe verdiğini, Balıkesir iş dünyasının bu ve benzeri konuların takipçisi olarak değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi. Son olarak da Balıkesir’in genel olarak Ankara’dan çok iyi göründüğünün altını çizen Yavuz Subaşı, geçmiş dönemdeki sorunların son bulduğunu şehrin her açıdan daha huzurlu olduğunu vurguladı. Balıkesir’i etkileyecek her türlü konuda siyasetin bir kenara bırakılarak asgari müşterekte buluşulmasının önemine değinildiği ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu