GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Milletvekili Subaşı’ndan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Milletvekili Subaşı’ndan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Ak Parti Milletvekili Yavuz Subaşı 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe ilişkin mesaj yayımladı.

Yavuz Subaşı’nın mesajı şöyle: ‘‘ Engelsiz bir Yaşam dileği ile tüm engelli bireylerimizin ve değerli ailelerinin bu anlamlı günlerinde biriz ve beraberiz.Engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulması hem sosyal devlet anlayışımızın hem de vicdani sorumluluğumuzun bir gereğidir. Bütün vatandaşlarımıza olduğu gibi engelli kardeşlerimize de daha güzel, daha yaşamaya değer bir Türkiye sunmanın gayreti içerisindeyiz’’.

SUBAŞI: ‘’ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMEK TEMEL ÖNCELİĞİMİZ’’

Subaşı : ‘’ Toplumda engellileri saklayan bir anlayıştan engellileri topluma kazandıran, hatta bizlere ders veren bir noktaya geldik. Mesele insan olunca, insanın gönlüne dokununca her şey değişiyor. Onun için önce zihindeki engelleri kaldırmalıyız. Bu da ancak eğitimle olacak, farkındalık oluşturmakla olacaktır. İşte bizim de Hükümet olarak tam olarak da yaptığımız bu. AK Parti; Türkiye’de sosyal devletin öncüsü olan bir partidir. Kurulduğumuz ilk günden itibaren sosyal devletin en önemli alanlarından biri olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeyi temel önceliklerimiz arasına aldık.  Bir yandan hükümetlerimiz engellilerin ekonomik, siyasal ve toplumsal yaşama katılımı önündeki engelleri kaldıran politikalar uygularken, öte yandan parti olarak da engellilere hizmet vermek amacıyla kapsamlı çalışmalar başlattık. Engellilere ve yakınlarına doğrudan hizmet sunmak, onlar ile kamu kurumları arasında köprü olmak ve onların ihtiyaçlarını bilimsel ölçütlerle analiz ederek yeni politikalar üretmek amacıyla partimiz çatısı altında kurduğumuz Engelliler Koordinasyon Merkezi’mizin faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyoruz’’dedi.

Subaşı mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘’ Bu açık kapı politikamızı hiçbir ayrım gözetmeksizin sürdürmeye kararlıyız. Engelliler Koordinasyon Merkezimiz, engellilerin eğitiminden istihdamına, sosyal hizmetlere ulaşmalarından erişilebilirliğe kadar çeşitli alanlarda yaşadıkları sorunları kapsamlı çalışmalar ile analiz eden bir fikir ve politika üretim merkezi olarak da çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye’de, 2002 yılından bu yana engellilerin sorunlarının çözülmesi noktasında yapılan yasal çalışmalar, politika uygulamaları ve reformları hep beraber gördük, yaşadık. Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımı gelişmiş toplumların en önemli göstergelerinden birisidir.

***

AK Parti olarak bu gelişmişliğin önündeki her türlü engeli kaldırmayı ve eşit vatandaşlık temeline dayanan ortak yaşam alanları oluşturmayı önemsiyoruz.     Bir başka düzenlemeyle de 2013 yılında “özürlü, sakat, çürük” gibi incitici, küçük düşürücü ibareleri tamamen kaldırdık. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile 2007 yılında başlattığımız evde bakım yardımı kapsamında destek alan kişi sayısı 2021 yılı itibarıyla 535 bin 700’e ulaştı. Her ilde en az bir merkez olacak şekilde Türkiye genelinde 128 Engelsiz Gündüz Yaşam Merkezini hizmete sunduk.Kamu Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sayısı 2002’de 21 iken, 2021 yılı Ekim ayı itibarıyla bu sayıyı 104’e çıkardık. Engelli vatandaşların istihdam oranlarını artırmak, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını idame etmelerini sağlamak için pek çok adım attık. 2012’de dünyada bir ilke imza atarak, engelliler için ayrı ve merkezi bir sınav uygulaması getirdik.

Şimdiye kadar 62 bin 337 engelli ataması yaparak bu alanda rekor üstüne rekor kırdık. Hâlihazırda toplam kamu çalışanları içinde engellilerin oranı ayrıca yüzde 2’ye yaklaşmıştır. İnşallah önümüzdeki dönemde bu sayının daha da artacağına inanıyorum.  Engelli kardeşlerimizin hayatın her alanına hiçbir mani olmadan katılmalarının temini için var gücümüzle çalışıyoruz. Okullarımızı, şehirlerimizi, sokaklarımızı yeniden inşa ederek, engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri tek tek kaldırmaya gayret ediyoruz. Engelli vatandaşların toplumda hak ettikleri yeri alabilmesinin tek başına devletin veya hükümetin çabalarıyla mümkün olmayacağını takdirlerinize sunuyorum. Bütün bireylerin, ailelerin, sivil toplumun, iş dünyasının, belediyelerin, medyanın, okulların, üniversitelerin de bu süreci desteklemeleri gerekmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda ne kadar farkındalık oluşturulursa, sorumluluk duygusu ne kadar yaygınlaştırılırsa hedeflere o derece varılabileceğine, tüm toplumun dikkatini çeken açıklamalarını geçtiğimiz gün İzmir’de engelli kardeşlerimizle yaptığı buluşmada yapmıştı. Engelli kardeşlerimizle ilgili önyargıları kırdığımız ölçüde, ayrıca onların önündeki engelleri kaldırabiliriz’’.

‘’ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ’’

Subaşı sözlerine:’’Biz, AK Parti ailesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli kardeşlerimizin yanlarında olmaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya, huzur ve refahlarını artırmaya devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin de hayatın her alanında sergiledikleri başarılarla bizleri gururlandırmaya devam edeceklerine inanıyorum.Engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine bereketli ve ayrıca huzurlu bir ömür diliyorum’’diyerek son verdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu