Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Milletvekili Uygur Savaştepe Ve Balya’yı Ziyaret Etti

Milletvekili Uygur Savaştepe Ve Balya’yı Ziyaret Etti

AK Parti Balıkesir Milletvekili, Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, Savaştepe ve Balya İlçelerine ziyaretlerde bulundu.

İlçelerdeki AK Parti teşkilatlarıyla bir araya gelen Milletekili Uygur, Savaştepe’de Tarım Lisesi’nde incelemelerde bulundu. Balya’da Pazar esnafıyla buluşan Uygur, tüm çarşı esnafını dükkanlarında tek tek ziyaret etti.

“SAVAŞTEPE VE BALYA ZİYARETLERİMİZ ÇOK VERİMLİ GEÇTİ”

Milletvekili Uygur’un Savaştepe’de ilk durağı Savaştepe Yolu şantiyesi oldu. Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, AK Parti İlçe Başkanı Muhittin Şengül, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin İlhan ile şantiyede bir araya gelen Uygur, yol çalışmalarının geldiği durum hakkında bilgi alarak, yolun planlanan şekilde devam ettiğini, hızlı bir şekilde tamamlanarak hemşehrilerine kavuşturacaklarını ifade etti. Milletvekili Uygur ardından AK Parti İlçe Teşkilatında İlçe Yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile bir araya geldi, ilçedeki çalışmaları değerlendirerek, gündemle ilgili konularda istişarede bulundu. Belediye Başkanı Turhan Şimşek’i Belediyede ziyaret eden Uygur, ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan’ı ziyaret etti. Milletvekili Uygur, Savaştepe ziyaretinin oldukça güzel geçtiğini, Belediye’nin ve Teşkilatın büyük bir gayretle başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade ederek, Belediye Başkanı Turhan Şimşek ve teşkilata teşekkür etti.

SAVAŞTEPE’DE TARIM LİSESİ ZİYARETİ

Milletvekili Uygur Tarım Lisesi ziyaretiyle ilgili şunları ifade etti; “Bugün Lisemizin olduğu alanı ziyaret ederek hem bilgi aldık hem de incelemelerde bulunduk. Bildiğiniz üzere, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Savaştepe’de eski adıyla Öğretmen Lisesi olan bu alanda bir Tarım Lisesi ve bünyesinde tarıma yönelik çalışmaların yapılacağı AR-GE Merkezi kurulması onaylanmıştı. Bugün gördük ki, 300 dönümlük bir araziye sahip olan Lisemiz toprağı, yetişmiş ağaçları ve bitki örtüsüyle son derece verimli ve uygun bir altyapıya sahip. Öğrencilerimiz burada modern tarım yöntem ve tekniklerini öğrenecekler, üretim yapacaklar ve ülkemizin tarım sektörüne nitelikli ara eleman olarak yetiştirilmiş olacaklardır. Bugün yaptığımız incelemelerde binalarımızı gezdik, hazırlıklar konusunda bilgi aldık. Balıkesir’in hem eğitim hem istihdamına yönelik çok değerli bir adım olan Lisemiz şehrimize ve Savaştepe ilçemize hayırlı olsun.”

BALYA’DA ÇARŞI VE PAZAR ESNAFINI TEK TEK ZİYARET ETTİ

Milletvekili Uygur’un, Balya İlçe ziyaretinde ilk durağı, AK Parti İlçe Başkanlığı oldu. İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Kaba, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile bir araya gelen Uygur, burada bir süre partililerle istişare etti. Ardından Kaymakam Burak Keser’i, Balya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gültekin Aslan’ı, BASKİ Balya Şube Şefliğini, İtfaiye Grup Amirliğini ziyaret ederek ilçedeki çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Ziyaret ettiği kurumlarda personelle de selamlaşan Milletvekili Uygur çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Milletvekili Uygur Balya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kürcen’i ziyaretinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenciler için verdiği tabletlerden iki tanesi de bizzat öğrencilere takdim etti. Uygur, Bakanlığın ülkenin dört bir yanında öğrencilere verdiği tabletlerin eğitimde geldiğimiz nokta açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, öğrencilere başarılar diledi.

MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELİNDİ

Milletvekili Uygur, Balya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Fındık’ı ziyaretinde ise ziraat açısından verimli kaynaklara sahip olan Balya ilçesinde Ziraat Odası’nın yaptığı çalışmaların öneminden bahsederek, Oda Başkanına teşekkür etti. Muhtarlar ile de bir araya gelen Uygur, hem hasbihal etti hem de öneri ve taleplerini dinleyerek, muhtarlara talepleri doğrultusunda her zaman desteğini vereceğini ifade etti. Akbaş Köyünde bulunan Etnoğrafya Müzesini de ziyaret eden Uygur; 1929 yılında okul olarak yapılan binanın restore edilerek müzeye dönüştürülmesiyle çok değerli bir miras olarak bugünlere ulaştığını ve müzeyi çok beğendiğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Milletvekili Uygur, Pazar esnafını ziyaretinde, hem esnafla hem de alışveriş yapan Balyalılar ile sohbet ederek, hayırlı bereketli işler diledi. Tüm Çarşı esnafına dükkanlarına tek tek girerek selam veren Uygur, istek ve taleplerini dinledi. Uygur, Balya temaslarıyla ilgili şunları ifade etti; “Bugün Balya ziyaretimiz son derece verimli geçti. Balyamız’da hastaneden, itfaiyeye; Pazardan, Ziraat Odası’na kadar geniş kapsamlı ziyaretler gerçekleştirdik. İlçemizde hem kurumlarımızla hem hemşehrilerimizle buluşarak hasbihal ettik, taleplerini dinledik. Çalışmalarına son hızla devam eden Balya teşkilatımıza teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu