GündemSiyaset

Milletvekili Uygur TBMM’de Balıkesir’deki Mesleki Eğitim Üzerine Konuştu

Milletvekili Uygur TBMM’de Balıkesir’deki Mesleki Eğitim Üzerine Konuştu

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili, Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, TBMM Genel Kurulu’nda, 2021 yılı Bütçe Kanun Teklifi’nin 12. maddesi üzerine konuştu.

BALIKESİR’DEKİ MESLEKİ EĞİTİM ÜZERİNE KONUŞTU

AK Parti Balıkesir Milletvekili, Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, TBMM Genel Kurulu’nda, 2021 yılı Bütçe Kanun Teklifi’nin 12. maddesi üzerine söz aldı. Milletvekili Uygur, Türkiye’nin son 18 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çağ atladığını; savunmadan sağlığa; ulaşımdan tarıma; teknolojiden eğitime kadar birçok alanda muazzam atılımlar yaptığını, insan hakları noktasında da devrim niteliğinde kazanımlar elde ettiğini ifade etti. Uygur, Mesleki Eğitimde Balıkesir’in büyük atılımlar gerçekleştirdiğini söyledi.

“18 YILDA ÇAĞ ATLANDI”

Milletvekili Uygur konuşmasına şöyle devam etti;
“Vuslatının 747. Yılında büyük mütefekkir, gönül ve aşk insanı Hazreti Mevlana’yı rahmetle yâd ediyoruz. 7,5 asır önce ektiği muhabbet tohumlarıyla kalplerimizi yeşerten Mevlana bugün de Mesnevisi, sözleri ve tavsiyeleriyle insanlığın yolunu aydınlatmaktadır. Türkiye, son 18 yılda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çağ atlamıştır. Savunmadan sağlığa; ulaşımdan tarıma; teknolojiden eğitime kadar birçok alanda muazzam atılımlar yapılmış, insan hakları noktasında da devrim niteliğinde kazanımlar elde edilmiştir.

“GASP EDİLEN HAKLAR İADE EDİLDİ “

Demokrasiye balans ayarı kılıfıyla; bin yıl sürecek denilen 28 Şubat postmodern darbe sürecinde, cuntacılar tarafından getirilen başörtüsü yasağı ile ve yine esas amacı İmam Hatiplilerin üniversiteye girişini engellemek olan, Meslek Liselerinin bitirilmesi pahasına uygulamaya konulan katsayı zulmüne de AK Parti son vermiştir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanarak, üvey evlat muamelesi yapılan başörtülülerin, Meslek Liselilerin ve İmam Hatiplilerin gasp edilen hakları iade edilmiştir.

“OKUL SEKTÖR ARASI PROTOKOLLER İMZALANIYOR”

Katsayı zulmünün de kaldırılmasıyla Bakanlığımızın mesleki eğitimi geliştirmek için yaptığı çalışmalar sonucunda bugün Meslek Liselerini tercih edip yerleşen öğrenci sayısı yüzde 63 oranında artmıştır. Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirmek, sektörün mesleki eğitime olan katkısını artırmak, meslek lisesi mezunlarının istihdam oranlarını yükseltmek ve işgücünün gerçek iş ortamında yetişmesini sağlamak amacıyla Mesleki ve Teknik eğitim okullarıyla sektör arasında işbirliği protokolleri imzalanmaktadır” dedi.

MESLEKİ EĞİTİMDE BALIKESİR’DE BÜYÜK ATILIM GERÇEKLEŞTİ

Milletvekili Uygur konuşmasında Mesleki Eğitimde Balıkesir’in büyük atılım gerçekleştirdiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanlığımızın, Meslek Liselerinin bulundukları şehirdeki üretim ve istihdam alanlarına uygun, eğitimde şehre özgü Mesleki Eğitim modeline yönelik çalışmaları kapsamında Kuvayi Milliye şehrimiz Balıkesir’imizde de büyük bir atılım gerçekleşmiştir.

MESLEKİ EĞİTİM ÇALIŞMALARINA DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye’yi doyuran tarım ve hayvancılık şehri Balıkesir’imizin Savaştepe İlçesine; modern tarım yöntem ve teknikleri konusunda eğitim verecek bir Tarım Lisesi ve AR-GE Merkezi kazandırılmıştır. Yine Tarım Lisesinin tamamlayıcısı olarak; Üniversite ve Meslek Lisesi işbirliği çerçevesinde, Balıkesir Üniversitesi Savaştepe Meslek Yüksekokulu bünyesinde Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü açılmıştır. Termal suları ile öne çıkan Balıkesir’imizde; Bigadiç Meslek Lisesi bünyesine bir Termal Uygulama Oteli kazandırmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Yine Mesleki eğitimde sanayi ve eğitim işbirliği kapsamında Bigadiç Meslek Lisesinde, ‘Oto Test ve Ekspertiz Merkezi’ açılmıştır. Böylece Türkiye’de ilk ve tek TSE standartlarında karayolu motorlu taşıtlar test merkezi bu meslek lisemizde hayata geçirilmiştir.

 

“BALIKESİR’DE BİRÇOK ALANDA ÜRETİM YAPILIYOR”

 

Salgın sürecinde mesleki ve teknik eğitimin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda Bandırma Edincik Recep Gencer Meslek Lisesi Kimya bölümünde; Ocak ayından bu yana 310 ton dezenfektan ve temizlik malzemesi üretimi yapılarak, Balıkesir ve çevre illerin ihtiyacı karşılanmıştır. Burhaniye Mesleki Eğitim Merkezimizde ise bir güneş enerjisi santrali kurulmuş olup okulumuz burada hem kendi elektriğini üretmekte hem de Bursa-Balıkesir bölgesindeki dağıtım şirketine elektrik satışı yapmaktadır. Doğasıyla, deniziyle, Kazdağlarıyla bir turizm cenneti olan Balıkesir’imizde Körfezin incisi, Ayvalık Cunda Meslek Lisemiz bünyesindeki Uygulama Oteli ve Karesi Mustafa Kemal Meslek Lisemiz bünyesindeki uygulama Otelimiz ile de eğitim-turizm işbirliğinin en güzel örneği sergilenmektedir. Burada sayamadığım daha birçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz sektörle işbirliği halinde birçok önemli alanda üretimde bulunmaktadır.

“KALİTEYİ ARTTIRMAK İÇİN YATIRIMLAR YAPILIYOR”

Mesleki eğitimi güçlendirmek, kaliteyi artırmak ve okullar arası başarı farklarını azaltmak için Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesine” 161 milyon liralık yatırım yapılmıştır. Balıkesir’imizde de 17 Meslek Lisemiz bu proje kapsamına alınmıştır. Eğitimi siyasi hesaplaşma aracı haline dönüştürenler en büyük zararı evlatlarımıza ve eğitimcilerimize vermektedir. “Hala bu iktidarın peşinden giden öğretmen varsa, ben ona öğretmen demem” diyen zihniyetin aksine tüm öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Biz; ahlaklı, erdemli, vicdanlı, şuurlu nesillerimizi yetiştirmek üzere evlatlarımızı; değerli öğretmenlerimize emanet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023 vizyonumuza ve hedeflerimize ulaşmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 2021 Yılı Bütçemizin ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu