Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Milletvekili Uygur’dan Bigadiç’e Hükümet Konağı Müjdesi

Uygur’dan Bigadiç’e Hükümet Konağı Müjdesi

 

AK Parti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili Av. Belgin Uygur, Bigadiç ilçesine yeni hükümet konağı yapılacağının müjdesini verdi. Uygur, Bigadiç yeni hükümet konağı yapımı için sürenin sonuna geldiğini belirtti. Daha önce arsa tahsisinin yapıldığını, projenin hazırlandığını ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptıkları görüşmeler sonrasında, yeni hükümet konağı için gerekli ödeneğin, Balıkesir Valiliği bütçesine gönderildiğini açıkladı.

 

Uygurdan Bigadice Hukumet Konagi Mujdesi 01

Süreci Yakından Takip Ettik

Konu ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Uygur, “Daha önce de açıkladığımız gibi Eylül 2021 de İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Bigadiç’e yeni hükümet konağı yapılması sözünü almıştık. Eylül ayından beri süreci takip ediyorduk. Ayrıca, bu süreç içerisinde ilgili bakanlıklarımız arasında yazışmaları da yakından takip ettik” dedi.

Artık İnşa Aşamasına Geldi

Uygur, Hükümet Konağı ile ilgili sürecin tamamlandığına işaret etti. Ayrıca, arsa tahsisinin yapıldığını belirtti. Ayrıca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nın talimatlarıyla bakanlığın gerekli olan ödeneği, Valiliğin bütçesine aktardığını ifade etti. Böylelikle projenin İhalesi aşamasına geldiğini belirtti. Uygur, “En kısa sürede de inşaatı tamamlayarak, hayırlısıyla Bigadiç halkının hizmetine açacağız” dedi.

 

Bina Aynı Zamanda Adli Hizmette Verecek

 

Milletvekili Uygur yapılacak binada adli hizmetler de verileceğini belirterek, “Büyüyen ve gelişen ilçemizin ihtiyaçlarını karşılamak için Bigadiç belediyesi tarafından tahsis edilen 5197 m² lik arsa üzerine yapılacak olan Yeni Hükümet Konağımız bodrum + zemin + 2 kat olmak üzere 4 kat olacak. Ayrıca, 3236 m² kapalı alana sahip olacak. Adli hizmetlerin de yürütüleceği yeni Hükümet Konağımızda açık otoparkı da olan yeni, daha güzel fiziki şartlarda modern bir bina ile Bigadiçli hemşerilerimizin daha iyi hizmet almasını sağlayacağız.

Mevcut Hükümet Konağı Yıkılmayacak

Uygur, yapılacak yeni binaya rağmen, mevcut Hükümet Konağı’nın da yıkılmayacağını vurguladı. Uygur, “Mevcut hükümet konağımız da muhafaza edilerek kullanılmaya devam edilecek. Yeni Hükümet Konağının yapılmasıyla hemşerilerimiz kamu hizmetlerine, Adli ve İdari hizmetlere çok daha iyi şartlarda, daha kolay ve konforlu bir şekilde ulaşabilecekler.  Yeni hükümet konağı tüm hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Halkımız En İyisine Layık

Milletvekili Uygur :” Balıkesirli hemşerilerimiz her şeyin en güzeline en iyisine layık. Biz de Milletvekili olduğumuz günden beri hem Bigadiç ilçemizde hem de bütün ilçelerimizde hemşerilerimize en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Balıkesir’imize hizmetlerimiz devam edecek. AK Parti siyaseti eser siyaseti, hizmet siyaseti. Bizim derdimiz doğduğumuz, doyduğumuz, havasını koklayıp, suyunu içtiğimiz güzel topraklara hizmet etmek, derdimiz yalnızca gök kubbede hoş bir Seda bırakmak. Bu vesileyle Bigadiç ilçemize bu değerli eseri kazandırma sürecindeki katkılarından dolayı Bigadiç Belediye Başkanımız İsmail Avcu ’ya ve Balıkesir’e hizmet noktasında her daim destekçimiz olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ’ya teşekkür ederim. ” diye konuştu.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu