Milli Basketbol Takımı İtalya’ya Gitti

Milli Basketbol Takımı İtalya’ya Gitti

Türkiye A Milli Basketbol Takımı kamp için İtalya’ya gitti…

Milli Basketbol Takımı İtalya’ya Gitti

Turnuva öncesin Hazırlık

Milli Basketbol Takımı İtalya’ya Gitti. Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda mücadele edecek A Milli Takım, kamp için İtalya’ya gitti.

Türkiye Basketbol Federasyonundan (TBF) yapılan açıklamada, İstanbul Havalimanı’ndan hareket eden kafilenin İtalya’nın Bormio bölgesine gittiği belirtildi.

Milliler, turnuva öncesinde 6 Ağustos’a kadar hazırlıklarını burada gerçekleştirecek.

FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’ndaki maç programı şu şekilde:

  • 12 Ağustos Cumartesi
  • 20.00 Türkiye-İzlanda
  • 13 Ağustos Pazar:
  • 20.45 Türkiye-Bulgaristan
  • 15 Ağustos Salı:
  • 20.00 Türkiye-Ukrayna

Daha Fazlası İçin tıklayın

Türkiye millî basketbol takımı, Türkiye’yi uluslararası turnuva ve maçlarda temsil eden basketbol takımıdır. Erkek basketbol takımı ilk kez 2001 yılında Türkiye’de düzenlen Avrupa Şampiyonası’nda kullanılan tabirle “12 Dev Adam” olarak anılmaktadır.

Halil Ergin Ataman, Türk basketbol antrenörü ve eski basketbolcu. A1 Ethnikis ve EuroLeague takımlarından Panathinaikos’un baş antrenörüdür. Aynı zamanda Türkiye Millî Basketbol Takımı’nı çalıştırmaktadır.

FIBA Avrupa, FIBA üyesi 49 Avrupa basketbol federasyonunun oluşturduğu bir konfederasyondur. FIBA’ya bağlı olarak çalışmaktadır.

Sinan Erdem Spor Salonu, İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bulunan çok amaçlı salon. Adını, 1989-2003 yılları arasında Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi başkanlığını yürütmüş olan Sinan Erdem’den almıştır.

Bormio İtalya’nın Lombardiya bölgesine bağlı Sondrio ilinde bulunan bir komündür. Komünün nüfusu 1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla 4,1942’tür.

spor Milli Basketbol Takımı TBF