GündemEğitimTürkiye Gündemi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Okulların sokaktan daha güvenli olduğunu ispat etme imkanı bulduk

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Salgının yükselişte olduğu şu dönemde aldığımız tedbirler vasıtasıyla okulların çarşıdan, pazardan, sokaktan daha güvenli olduğunu ispat etme imkanı bulduk.” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen “Okulum Temiz Projesi” kapsamında Gaziantep’teki okullara sertifikaları dağıtıldı.
Akkent Kongre Merkezi’nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank video konferans yöntemiyle katıldı.
Bakan Selçuk, konuşmasında, İzmir’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara şifa diledi, İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Ziya Selçuk, şöyle konuştu:

“Salgının yükselişte olduğu şu dönemde aldığımız tedbirler vasıtasıyla okulların çarşıdan, pazardan, sokaktan daha güvenli olduğunu ispat etme imkanı bulduk. Bu toplantı bile Türkiye’nin sinerjisini, el birliğiyle neler yapılabileceğini göstermek için tek başına yeter. İnşallah bundan sonra okullarla ilgili velilerin beklentisini çok daha yüksek seviyede karşılayacak seviyeye geleceğiz. Bize dediler ki ‘Okulları açarsanız veliler yüzde 34 oranında katılım gösterilecek, araştırmalar onu gösteriyor’ ama şu an yüzde 80’leri aşan bir veli-öğrenci katılımı var. Bu ne demektir; ‘Ben geldim okulları gördüm, okulların şartlarına baktım ve mutlu olduğum için çocuğumu okula gönderme konusunda kararsız kalmadım.”
Selçuk, “Okulum Temiz Projesi”nde emeği geçenlere teşekkür ederek, okul müdürlerinin burada ciddi bir emek harcadığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu