GündemEğitimEkonomi

MİLLİ EĞİTİM İLK DERS ZİLİ ÇALIYOR

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılının Pandemi sürecinde başlayacak olması dolayısı ile 10 Ağustos Pazartesi akşamı “Pandemi, Balıkesir ve Milli Eğitim” konu başlığı ile toplanarak; yeni eğitim-öğretim yılını değerlendirdi.

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Organları 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılının özel okullarda önümüzdeki hafta başlaması dolayısı ile BASİAD merkez binasında ortak bir toplantı yaptı. “Pandemi, Balıkesir ve Milli Eğitim” konu başlığı ile ele alınan toplantıda öncelikle pandemi ortamında alınan tedbirler ve durumun eğitime yansıması ele alındı.

 

Buna göre; Balıkesir’de yer alan 1 108 okul, 9 764 sınıfta,  15 bini aşkın öğretmen ile neredeyse 200 bine yaklaşan öğrencinin eğitim konusunun ele alınması;

Bir önceki yıl verilerine göre 14 bine yakın öğrencinin ilkokula başlaması, 8 bine yakın öğrencinin genel ortaöğretime başlaması ve 5 bini aşkın öğrencinin mesleki ve teknik ortaöğretime başlamasının beklendiği anlaşılmıştır.

 

Toplantıya katılan BASİAD üyelerinin ortak görüşü eğitimin etkinliği planlamasından da önce bu yıl için bin 108 okul, 9 bin 764 sınıfta 200 bine yaklaşan öğrencinin hijyen kurallarına uygun, kendileri ve aileleri için bulaş riski oluşturulmayacak tedbirlerin alınması ve izlenmesi olduğu açıklandı.

 

Toplantıya katılan üyelerin konu ile ilgili ifadeleri şu şekilde oldu: “Başta ilimizin kamu kurumları olmak üzere; meslek örgütleri ve her alandan sivil toplum kuruluşları, özel sektörümüz bir bütün olarak ve ortak akıl işbirliğinde mutlaka eğitimi başta hijyen ve salgın konusunda destekleyici projeler üretmek ve bunları hayata geçirmek durumundadır.  Meslek örgütlerimizin mesleki eğitime daha fazla odaklanmaları ise ilimiz özel sektör üretiminin gelişimi adına katkı sağlayacaktır.

 

Sağlık, gelecek, inovasyon, büyüme, katma değer, toplumsal refah, kültür gibi kısaca yaşamsal konuların gündemimizde var olmasını istiyorsak “önce eğitim” dememiz gerekiyor. Kendine has değişik sorunları bulunan eğitim sektörünün acil ve öncelikli çözümü ilin bir bütünü olarak kenetlenmesini gerektirmektedir. “ şeklinde olmuştur.

 

BASİAD Üyeleri toplantı sonu “2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılının sevgili öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni eder, Balıkesir İş Dünyası adına sağlıklı, başarılı, huzurlu ve mutlu bir yıl dileriz.” Mesajını verdiler.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu