EğitimGündemTürkiye Gündemi

Milli Eğitim’den Karnelere Yenilik

Öğrencilere sosyal etkinlik içerikli yeni karneler dağıtılacak

Milli Eğitim’den Karnelere Yenilik

Öğrencilere sosyal etkinlik içerikli yeni karneler dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul öğrencilerine yönelik yeni bir uygulama başlatıyor: Sosyal etkinlik içerikli karneler. Artık sadece ders notlarını değil, öğrencilerin sosyal etkinliklere katılım durumları da karnelerine yansıtılacak. Bu yeni tasarımlı karneler, 2023-2024 eğitim öğretim döneminin sonunda dağıtılmaya başlanacak.

Yeni karnelerde, öğrencilerin katıldıkları sosyal etkinlikler “bilimsel”, “kültürel”, “sanatsal”, “sportif” etkinlikler ve “toplum hizmeti” olmak üzere 5 ana başlık altında değerlendirilecek. Öğrencilerin sosyal etkinliklere katılım durumları, “katılım”, “ürün ortaya koyma”, “performans gösterme” ve “derece alma” olmak üzere dört ana düzeyde değerlendirilecek.

Milli Egitimden Karnelere Yenilik

Bu uygulama, öğrencilerin üst eğitim kurumlarına yerleşirken rehberlik hizmetlerine kaynaklık etmeyi amaçlıyor. Okul idaresi ve öğretmenler, öğrencilerin sosyal etkinliklerine ilişkin tutulan kayıtları inceleyerek öğrencilerin ilgi ve becerilerini daha iyi anlayabilecekler. Özellikle, spor ve sanatla ilgili öğrencilerin erken tespiti bu sistemle mümkün olacak.

Öğrencilerin sosyal etkinliklerinin kayıt altına alınması üç kategoride yapılacak: “okul etkinlikleri”, “merkezi etkinlikler” ve “okul dışı bireysel etkinlikler”. Bu etkinlikler, öğrenci kulüpleri faaliyetleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen projeler veya diğer kurumlarla yapılan iş birlikleri gibi çeşitli alanlarda gerçekleşecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamanın detaylarını içeren bir kılavuz da yayımladı. Bu kılavuzda, sosyal etkinlik alanları, kategorileri ve veri girişlerinin nasıl yapılacağı gibi konulara yer veriliyor. Bu sayede, uygulamanın daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Geçmişten Bu Güne: Gezici Kütüphaneler

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu