GündemFahri SağlıkKöşe Yazıları

MİLLİ İRADE

Tarihin hiçbir, döneminde esaret altında yaşamamış büyük Türk Milletinin Milli İradesini “İMANDA BİRLİK, VATANDA DİRLİK” olarak ifade etmemiz mümkündür.
Bizi bugünlere getiren, Anadolu’muzu bize ebedi yurt yapan, millet olarak her devirde bizi dimdik ayakta tutan işte bu milli ruhumuzdur. Bu ruh yüce milletimize her zaman bir ışık ve rehber olmuştur.
Yakın tarihimizde sıkıntıya düştüğümüz en kritik anda ilan ettiğimiz “Ya İstiklal, ya ölüm” parolası bu iradenin en veciz komutudur. Toprak vatan olunca kutsallaşır. Yüceliğini korumak için de fertlerin müşterek bir ideal etrafında yekvücut olması gerekir. Kültürümüzde bu idealin fidesi iman, toprağı vatan, gelişme ortamı ise hurriyet ve bağımsızlık ile birlik ve olabilme-beraberliktir. Daima gelişen ilerleyen bir millet miz, bütün bu değerlerin hepsinin bir arada korunup, yüceltilmesi ile mümkündür. Vatansız, esaret ve boyunduruk altında, Müslüman olarak yaşamak nasıl mümkün değil ise, imansız vatan ve hürriyetin de inancımız gereği hiçbir değeri yoktur.
Yüzbinlerce şehit vererek bu toprakları bizlere vatan yapan ecdadımızın torunları bizler çok iyi biliyoruz ki; Din, Vatan, Millet bütünlüğü canımız kadar azizdir.
Milli şairlerimizden Mehmet Emin Yurdakul vatan sevgimizi şöyle dile getirir;
Türk evladı odur ki, yurdu olan toprağı
Ana ırzı bilerek yad ayağı bastırmaz.
Bir yabancı bayrağı
Ezan sesi duyulan hiçbir yere astırmaz.
Bu yüce değerlerimize yan gözle bakanlar hep perişan edilmişlerdir. Cumhuriyetle perçinleştirdiğimiz bağımsızlık, milli birlik ve beraberliğimizi, kurdukları tuzak ve yaptıkları planlarla ortadan kaldırıp, müstevli emellerini gerçekleştirme hayalinde olanların hayalleri kursaklarında kalacaktır. Çünkü içimize sokulan fitne ve fesat tohumlarını ve kaynaklarını artık çok iyi biliyoruz.
Allah’ı, Peygamberi, Vatanı ve Bayrağı bir olan fertlerin sun’i ayrılık tohumları ile birbirlerine düşmeleri mantıklı bir davranış değildir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yılını kutlarken birlik ve dirlik içerisinde olmamız vatanseverliğimizin en somut göstergesidir. Gaflet ve delalet içerisinde olanlar, bir an önce akıllarını başlarına almalı hem kendileri hem de yüce milletimiz daha fazla acı çekmemelidir. Çok iyi bilinmelidir her karış toprağı bizce kutsal olan yurdumuza kim, ne zaman kem gözle bakmış, bizi bölüp parçalamak için kötü niyet beslemiş ise, gereken cevabı anında almıştır. Hem de ne pahasına olursa olsun.
Bağımsızlık savaşımızın dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm Ulusumuzun Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Fahri SAĞLIK
Karesi Müftüsü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu