GündemGörüntülü HaberlerÖzel Haberler

Milli Kuvvetlere Halkın Bakışı

Milli Kuvvetlere Halkın Bakışı

 

Balıkesir Milli Kuvvetler Caddesinin yeni yüzü hakkında vatandaşlar ne söylüyor? Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından cadde de yapılan düzenleme ile parke taşların yerini asfalt aldı. Kaldırımlardaki uzuntaş saksılar kaldırıldı ve kaldırımlar daha da genişletildi.

BALIKESİR’İN EN BEĞENİLEN CADDESİ

Balıkesir’de yaşayan vatandaşlar yeni yapılan yol çalışmaları ve kaldırım döşemeleri, peyjaz çalışmaları ile ilgili B.MERHABA gazetesine konuştu. Milli Kuvvetler Caddesi geçmiş yıllarda caddenin trafiğe kapatılıp kapatılmaması konularıyla gündeme geliyordu. Caddeye konulan taş çiçek saksıları ise bank görevi gördüğü için vatandaş tarafından eleştiri konusu oluyordu. Son halini yine okurlarımız için sorduk. Milli Kuvvetlerin yeni yüzü nasıl olmuş?

‘’YAPANLARIN EMEĞİNE SAĞLIK’’

Balıkesir’in en eski esnaflarından Celal Akbaba Milli Kuvvetler caddesinde yeni peyzaj düzenlemesi çok güzel oldu. Yapanların emeğine, ellerine, kollarına sağlık. Bu kadar olur. Yapılan hizmet sonuçta  bize yapıldı. Memleketimize hizmet yapanlara teşekkür ediyorum. Her yer Milli Kuvvetlerde pırıl pırıl oldu. Daha ne olsun ’’dedi.

ESKİYE GÖRE ÇOK DAHA GÜZEL

Hacı Sağlam ise caddenin yeniliklerinin güzel olduğunu belirtti. Sağlam MERHABA gazetesi muhabirine ; ‘’Bence burası eskiye göre güzel, hem burası şu anda daha güzel hem de daha hareketli. Trafiğe kapatılırsa daha rahat bir gezinti oranı oluşur ve biz vatandaşlar için çok daha rahat olur. Birde insanlar alışveriş sonrası dinlenecek yer arıyor. Çay kahve içmek için esnaf bu caddede bir tane orası güzel. Banklar konulacak mı bilmem ama bence olmalı. Esnaf sandalyesini çıkarıp oturmuş ”diye konuştu.

 

Dsc 0137

 

 ‘’BURASI ÇOK GÜZEL OLMUŞ’’

Milli Kuvvetler Caddesinin trafiğe tamamen kapalı olmasının daha iyi olacağını belirten Yasemin Dönmezoğlu ise, caddenin güzel olduğunu ama eksiklikleri olduğunu ifade etti. Dönmezoğlu Merhaba gazetesi muhabirine şöyle konuştu; ‘’Ben Yasemin Dönmezoğlu; çok güzel olmuş burası ama tek bir sorun var. Burası bence trafiğe kapalı olmalıydı. Güzel kafeler olurdu daha işlek daha neşeli çocuklar, yaşlılar herkes daha rahat edebilirdi’’ dedi.

“TEK KELİMEYLE BEĞENDİM”

Sunullah Bakır: Balıkesir’de uzun yıllardır yaşıyorum. Burayı seviyorum. Milli Kuvvetler Caddesi zaten canlı bir cadde ve buranın güzelleştirilmesi çok iyi oldu. Eskiden kaldırımlar genişti ancak insanlar yine yürüyemiyordu bi tuhaflık vardı. Şimdi rahatladı. Araç kirliliğine hep karşı olmuşumdur. Araç olmasa daha iyi olurdu diye düşünüyorum ama yapılan çalışmayı beğendim. Hele caddenin ilk girişinde Şeyh Lütfullah Cami öne çıkmış çok beğendim. Hatta orada hergün işyerine geçerken dinleniyorum ”dedi.

‘’KIŞIN SU NEREYE GİDECEK?’’

Bir diğer vatandaş ise MERHABA gazetesi muhabirine ; ‘’ Ben beğenmedim, kışın çok karlı olduğu zaman bu su nereye gidecek?  Su esnaf dükkânlarının içine girecek. Kenarlarda su kanallarının olması gerekiyor .Suyun gitmesi için bu kaldırımların çoğu dükkan kapısıyla bir oldu. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor, aksi takdirde esnafların dükkânlarına zarar gelebilir’ ’dedi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu