GündemTürkiye Gündemi

Mimarlar Hukuksal Mücadeleyi Kazandı

Mimarlar Hukuksal Mücadeleyi Kazandı

 

Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici, madencilik sektörüne dikkat çekti. Vahşi madencilik hız kesmiyor diyen Başkan Dikici, ÇED Kararlarına karşı açtıkları davalardan birini daha yargı yolu ile iptal ettirdiklerini söyledi.

 

Dikici “ÇED Raporuna Karşı Dava Açmıştık”

Dikici, “ “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” Kararlarına karşı açtığımız davaların birini daha yargı yolu ile iptal edildi ”dedi. Balıkesir İli Karesi İlçesi, Kalaycılar Mahallesinde  “Gümüş-Kurşun-Çinko Maden Ocağı” projesinin ÇED kararına karşı dava açtıklarını belirten Dikici davanın 1.İdare Mahkemesince reddedildiğini, ancak Danıştay Altıncı Dairesinin kararının bozulmasına ve karar düzeltme yolunun kapalı olduğunun duyurulmasına karar verildiğini söyledi.

Maden Yasasına Köstebek Yuvası Benzetmesi

“Türkiye 2004 yılında değiştirilerek çevreyi koruma hükümleri kaldırılan Maden Yasası’nın ardından başlayan vahşi madencilikle adeta köstebek yuvası haline getirilmektedir. Ormanlar, sular, tarım alanları, hayvancılık ve tarihi mirasın yanında yaşam alanları vahşi madenciliğin tehdidi altında. Öncelikle su kaynaklarını zehirleyecek olan ayrıca tozu toprağı ile döllenmeyi önleyip meyve oluşumunu azaltacak olan dava konusu maden projesi alanı Balıkesir kent merkezine 12 km. Naipli ve Kalaycılar Köylerine 500 metre mesafededir. Mimarlar Odası olarak Çevre ve Toplum için hukuksal mücadele girişiminde bulunduk ve kazandık .”ifadelerine yer verdi. Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu