Mimarlar Odası’nda Felsefe Söyleşileri

Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi’nin Felsefe Söyleşileri etkinliklerinin ilkinin konuğu Dr. Reyhan Pütün oldu. Pütün, “Beynin evrimi ve dinlerin kökeni” konulu söyleşide mimarlarla bir araya geldi.
Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, Felsefe Söyleşileri etkinliklerinin ilkini düzenledi. Mimarlar Odası’nda düzenlenen etkinliğin konuğu ise Dr. Reyhan Pütün oldu. “Beynin evrimi ve dinlerin kökeni” konulu söyleşide Pütün, mimarların sorularını da yanıtladı. Söyleşinin açılışında konuşan Mimarlar Odası Başkanı M. Ali Özerk, Pütün’e katkılarından dolayı teşekkür etti.
MİMARLIK FELSEFEYLE BULUŞUYOR
Antik çağlarda hemen hemen tüm düşünürlerin mimarlıkla da ilgilendiğini söyleyen Özerk, “Vikteyştayn kız kardeşinin evini yapmak için üniversitedeki görevini terk ediyor. Artık oradaki zorluk nedir, hangi zorluklarla; çözümün zorluğundan mı, planlamanın zorluğundan mı bilemiyorum ama böyle bir laf ediyor. Ama şu bir gerçek; antik çağdan bu yana hemen hemen bütün düşünürler mimarlıkla ilgileniyorlar. Yani mimarlığı özümsüyorlar ve mimarlık üzerine bir takım tezler de konuşmaya başlıyorlar. Özellikle 20’nci yüzyıldan sonra da mimarlar da felsefeyi tekrar ele alıp, kendi yaratıcılıklarını felsefeyle birlikte ele alıyorlar. Ve bu bir disiplin oluşturuyor. Yani mimarlık ve felsefe aslında 20’nci yüzyılın ikinci yarısından sonra bir disiplin oluşturmaya başlıyor. Biz de Mimarlar Odası olarak mimar meslektaşlarımızla beraber felsefe konularını yaygın bir biçimde düşünüp, konuşup, tartışmak adına bu toplantıları başlattık” dedi.