ÇocukçaEğitimGündem

MİNİCİK KUKLALAR TÜRLÜ TÜRLÜ OYUNLAR

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Özel Şeker Portakal Anaokulu’nun minik öğrencileri var. Parmak kuklalar ile yaptıkları eğlenceli oyundan bahseden minikler aktivitelerini sizlerle paylaştılar.

Eğlenceli kukla gösterimlerini şüphesiz herkes çok sever. Gölgelere gizlenen oyunlar birbirinden eğlenceli diyaloglar doğurur. Ve bununla birlikte kuklaların maceralarına tanık olan çocuklar onlardan çok şey öğrenirler. Maceradan maceraya koşan kuklaların aslında bir de görünmeyen yüzü vardır. O da farklı seslerle hayat bulan kuklanın aslında bir başkası tarafından konuşturulmasıdır. Okullarında eğlenceli kukla etkinliği yapan Özel Şeker Portakal Anaokulu’nun minik öğrencileri kuklaları neden sevdiklerini anlattılar.
Rüzgar: Okulumuzda kukla gösterisi yaptık. Bunlar da parmak kuklalardı. Yani küçük ve sevimli kuklaları parmaklarımıza geçirerek perdenin önünden onları konuşturduk. Çok eğlenceli ve güzel zaman geçirdik. Ben kuklalar ile oynamayı çok seviyorum. Çünkü onlardan hep birşeyler öğreniyorum.
Ecrin: Kukla oynamak çok zevkli. Parmak kuklalarıyla oynadığımızda çok mutlu oluyorum. En çok yeşil ve sarı renkli parmak kuklaları seviyorum. Kukla gösterilerini hep duymuştum ama görmemiştim. Okulumuzda parmak kuklası gösterisi düzenleyince çok sevindim.
Deren: Kuklaları biz konuşturuyoruz. Onları hareket ettirip biz konuşturuyoruz. Bu çok eğlenceli. Kukla oynamak çok zevkli. Parmak kuklayı tek ya da iki parmağımıza geçirerek onu konuşturuyoruz. Ben de öyle yapıyorum. Kuklama isim verip onu konuşturuyorum. Parmaklarımı hareket ettirdiğimde kukla da oynuyor.
Mehmet: Okulumuzda kukla gösterileri yapmayı çok seviyorum. Çünkü kuklalar ile oynamak çok eğlenceli. Parmaklarımızla hareket ettirip onları konuşturuyoruz. Bu aslında tiyatro gibi. Perdenin arkasından elimizdeki kuklayı çıkarıp o konuşuyormuş gibi yapıyoruz.
Derin: Okulumuzda çok eğlenceli etkinlikler yapıyoruz. Bunlardan biri de kukla gösterileri. Kuklalar çok eğlenceli. Her biri başka renklerde ve şekillerde. Ayrıca biz istediğimiz gibi konuşturabiliyoruz. Bunlar çok güzel.
Yağmur: Ben parmak kuklası yaptım ve çok sevdim. Parmak kuklası oynamak çok eğlenceli. Biz arkadaşlarımla birlikte okulumuzda parmak kuklası yaparak oyunlar oynadık. Çok keyifli ve güzel zaman geçirdik. Ben parmak kuklamın konuşmasını taklit ederek ona oyun oynattım. Çok güzel zaman geçirdik.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu