GündemÇocukçaEğitim

MİNİK ELLER BÜYÜK İŞLER

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça ve Gençlik’ sayfamızda Plevne İlkokulu Papatyalar Anasınıfı öğrencileri konuk oldular. Öğrenciler, öğretmenleri Nevim Yıldırım Sarıtepe öncülüğünde ‘Minik Eller, Büyük İşler’ projesi kapsamında geri dönüşüm defilesi  düzenlediler.

Kullanalım Lütfen

Plevne İlkokulu  Papatyalar Anasınıfı ( A) “Minik  eller büyük işler ” e twinning projesi kapsamında Nevim Yıldırım Sarıtepe rehberliğinde geridönüşüm defilesi yapıldı. Ailelerin katılımı ile hazırlanan defile de ilginç kıyafetler tasarlandı. Günümüz yetişkinlerindeki çevre bilincinin temellerinin çocuklukta atıldığı ve atık materyallerin doğaya verdiği zarar gibi iki gerçekten hareketle iyi davranışların alışkanlık haline gelebilmesini sağlamak için eğitime okul öncesi dönemde başlamak gerektiği vurgulandı. Bu amaçla çocukların evlerindeki ve çevrelerindeki atık malzemeleri kullanarak kıyafetler tasarlandı. Çevresini temiz tutmayı ve geri dönüşümün önemini anlayan ve uygulayan çocuklar, çevrelerindeki diğer insanları da böyle davranmaları için teşvik edeceklerini söylediler. Öğrenciler defilenin sonunda biz ‘Biz Çöp Değiliz’ pankartı açarak çevreye duyarlılıklarını gösterdiler.

Hazal Karadağ

İlgili Makaleler

Hazal Karadağ: Biz ailemizle birlikte geri dönüşüm eşyalarından kıyafetler tasarladık.  Sonra da okulumuzda bu defileyi yaptık. Çok güzel ve eğlenceli bir gün geçirdik. Bence herkes çevreye duyarlı olmalı. Mesela yerlere çöp atmamalıyız. Doğayı talan etmemeliyiz.

Unnamed File

Ayşe Asya Algın: Okulda geri dönüşüm defilesi yaptı. Tüm arkadaşlarımızla ile birlikte geri dönüşümden yapılan kıyafetleri giydik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bence herkes çevreye duyarlı olmalı. Çünkü çevremizi korursak ve doğaya saygılı olursak canlılar doğada daha fazla yaşayabilirler.

Unnamed File 1

Onur Hajahmad: Okulumuzda  çok güzel bir etkinlik yaptık. Geri dönüşüm defilesi yaparak doğaya duyarlı olmayı anlattık. Ailelerimiz ile birlikte geri dönüşümden kıyafetler yaptık. O kıyafetleri de giyip yürüdük. Çok güzel ve eğlenceli bir gündü.

Cennet Çetinkaya

Cennet Çetinkaya: Biz Öğretmenimiz ile birlikte geri dönüşüm defilesi yaptık. Atık maddeleri geri dönüştürerek kıyafetler yaptık. Defileden sonra da ‘Biz Çöp Değiliz’ diye bir afiş açtık. Çok eğlenceli ve güzel geçti. Ben öğretmenimize bu defileyi yaptırdığı için çok teşekkür ediyorum.

Unnamed File 2

Berke Hamza Çevik: Biz okulumuzda öğretmenimizle birlikte geri dönüşüm defilesi yaptık. Çok güzel bir defileydi. Annem ile birlikte geri dönüşümden kıyafetler yaptım. Çöp poşetinden de pelerin yaptım. Çok mutluydum. Benim için çok eğlenceli bir etkinlikti.

Mevlütcan İşler

Mevlütcan İşler: Biz geri dönüşüm defilesi yaptık. Defilede plastik kapaklar, kurdeleler ile birlikte kıyafetlerimizi süsledik. Çok güzel bir gün geçirdik. Ben bir şeyi öpe atacağım zaman daha fazla düşüneceğim. Çünkü herşeyi çöpe atmamalıyız. Yoksa doğa çok kirleniyor.

Elif Zehra Sarıkaya

Elif Zehra Sarıkaya: Biz okulda geri dönüşüm defilesi yaptık. Çok eğlenceli ve güzel bir gündü. Öğretmenimiz ve ailelerimiz bizleri defileye hazırladı. Ben çok mutlu oldum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu