Minik Ellerden Geri Dönüşüme Büyük Etki

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çevreyi koruma ve sürdürülebilirlik adına başlattığı sıfır atık temalı projeler, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda büyük bir ilgiyle karşılandı.

Minik Ellerden Geri Dönüşüme Büyük Etki

Minik Ellerden Geri Dönüşüme Büyük Etki

Minik Ellerden Geri Dönüşüme Büyük Etki

İlk Sergi Düzenlendi

Doğal kaynakların korunması, çevre kirliliğinin azaltılması ve iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol üstlenen “A(R)TIK YOK” projesi, öğretmenlerin rehberliğinde gönüllü öğrenci ve velilerle birlikte başarıyla yürütülüyor. Nisan ayında gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında “Malzemeler Geri Dönüşümden Oyuncaklar Miniklerimizden” sergisi düzenlendi. Bu etkinlikle, atıkların azaltılması ve geri dönüşümün önemi vurgulanarak öğrencilerin bilinçlendirilmesi hedeflendi.

Minik Ellerden Geri Dönüşüme Büyük Etki

Çocuklar Yaratıcılıkları Sayesinde Geziye Gidecek

Mayıs ayında “Bahçeyi Güzelleştiren Minik Eller” temasıyla geri dönüşüm malzemeleriyle peyzaj ve bahçe düzenlemeleri yapılacak. Öğrenciler, atık malzemeleri kullanarak doğaya zarar vermeden yaratıcılıklarını sergileyecekler. Haziran ayında ise “Minik Gezginlerin Geri Dönüşüm Serüveni” temasıyla gezi etkinlikleri düzenlenecek. Bu etkinliklerle, öğrencilerin geri dönüşüm konusundaki bilinçlerinin artırılması ve çevre dostu davranışların teşvik edilmesi amaçlıyor.

Velilerde Projelere Destek Veriyor

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, veli-okul iş birliği içinde sürdürülen bu projelerle çevreye duyarlı bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Okul yönetimi, öğrenci ve velileriyle birlikte gerçekleştirilen bu etkinliklerin çevre bilinci oluşturmak adına önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

Haber: Bülten

eğitim balıkesir öğrenci okul sergi proje gezi öğretmen veli sıfır atık balıkesir il milli eğitim müdürlüğü çevre düzenleme artık yok bahçeyi güzelleştiren minik eller Minik Gezginlerin Geri Dönüşüm Serüveni