GündemÇocukçaEğitim

MİNİK İTFAİYECİLER İŞ BAŞINDA

Sevgili çocuklar bugün ‘’ÇOCUKÇA’’ sayfamızda Renk Renk Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin eğlenceli İtfaiye maceralarını okuyacaksınız. Renk Renk çocuklar, itfaiyeci amcalarıyla buluşarak merak ettikleri soruları sordular. Var mısınız bu eğlenceli macerayı okumaya?

Renk Renk Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da İtfaiye Haftası’nı büyük bir coşkuyla kutladılar. 50 öğrenci ile birlikte Paşaalanı İtfaiye Grup Amirliği’ni ziyaret ettiklerini söyleyen Renk Renk Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Sinem Yılmaz, çocukların eğlenerek öğrendiğini ve çok güzel bir gün geçirdiklerini dile getirdi.

Emirhan Çağlayan: Biz itfaiye haftasını kutladık. Orada itfaiye botu ve itfaiye arabası olduğunu gördüm. Ben çok sevdim. İlerde mutlaka itfaiyeci olmak istiyorum. İyi bir itfaiyeci olup insanları ve hayvanları kurtarmak istiyorum.
Elif Çelik: Biz öğretmenlerim ve arkadaşlarımla birlikte itfaiyeye gittik. Orada itfaiyeci amcaların neler yaptığını gördük. İtfaiyeciler çıkan büyük yangınları söndürerek hayatları kurtarıyorlar. Mesela ağacın tepesine çıkan bir kediyi itfaiyeciler kurtararak sahiplerine de veriyorlar. İtfaiyeci olmak çok güzel.

İpeknas Açıkgöz: İtfaiyeciler denizde kalan insanları kurtarıyor. Evlerde yangın çıktığında orada mahsur kalan insanları kurtarıyorlar. İtfaiyeci olmak aslında çok önemli. Çok zor bir iş yapıyorlar. Ben o yüzden itfaiyecileri çok seviyorum. İtfaiyeciler de kahramanlar.

Mete Özgür Albayrak: İtfaiye ziyaretimiz çok güzel. Biz itfaiyeci amcaları gördük. Onlar bize yaptıkları işleri anlattılar. Çok zor işler yapıyorlar. Onlar resmen kahramanlar. İtfaiyeciler zor durumda kalan insanları kurtararak onların iyi olmasını sağlıyorlar. Bu çok önemli. Mesela bir evde yangın çıktığında itfaiyeciler hemen giderek oradan o insanı kurtarıyorlar. Daha sonra denizde insanlar mahsur kaldığında da itfaiyeciler insanları kurtarıyorlar. Ben kahraman itfaiyecilerimize teşekkür ederim.

Atakan Arslan: İtfaiyeci olmak çok zormuş. İtfaiyeyi ziyaretimizde bize neler yaptıklarını anlattılar. Yangın çıkan bir eve nasıl müdahale edildiğini ve insanların kurtarıldığını öğrendik. Ben de itfaiyeci olmak isterdim. Ama ben en çok ağaçta mahsur kalan kedileri kurtarmak isterdim. Onlar ağaca çıktıklarında korkup miyavlamaya başlıyorlar. Sonra da itfaiyeciler gelip onları kurtarıyorlar. Ben de ağaca çıkan kedileri kurtardıkları için itfaiyecilere teşekkür ederim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu