GündemÇocukçaEğitim

MİNİK İZCİLER DOĞAYI KORUYOR

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Ali Şuuri İlkokulu’nun izcileri yer alıyor. ‘Doğamız ve Çevremiz’ adlı projelerini hayata geçiren minik öğrenciler bu kapsamda Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı’yı ziyaret ettiler. Bu eğlenceli maceraya eşlik eder misiniz?

Ali Şuuri İlkokulu’nda Okul Müdürü İsa Demir, İzci Lideri Cahide Güngör ve Rehberlik Öğretmeni Nagihan Sarı’nın öncülüğünde İzzet Çoban ve Ebru Kaça proje ortaklığında hayata geçirilen ‘Doğamız ve Çevremiz’ adlı projede izciler doğayı korumak adına farkındalık yaratırken, doğanın eşsizliğini de gözler önüne sunuyorlar. Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı’yı ziyaret eden minik izciler, merak ettikleri soruları Müdür Kırcı’ya sordular.

Elif Eslem Selçuk: Ben doğayı çok seviyorum. Doğamızı korumak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Çünkü doğa hepimizin. Yerlere çöp atarak, ağaçları keserek doğaya büyük zarar veririz. O yüzden hepimiz daha duyarlı olmalıyız.

Elif Uçar: Ben doğayı çok seviyorum. Çünkü kuşlar cıvıldıyor. Ağaçlar ve rengarenk bitkiler doğada yer alıyor. O nedenle doğanın bize sunduğu sayısız fayda var. Bunu bilerek hareket etmeliyiz. Ağaçları kesersek erozyona neden olur ve yaşamımız daha kötü bir hal alır. O yüzden doğamızı korumalıyız.

Metehan Kaleli: Biz ‘Doğamız ve Değerlerimiz’ projesi kapsamında bilgilendirici filmler izledik. Patates baskısı yaptık. Bu konuda yazılan şiirleri okuduk. Orman Bölge Müdürünü ziyaret ettik ve ona merak ettiğimiz soruları sorduk.

Ziya Bartu Gül: Ormanların yararları saymakla bitmez. Çünkü ormanlarda bir çok canlı yaşar. Ayrıca ormanlar bizim nefes almamız için bile çok faydalıdır. O nedenle doğamızı korumak için biz de sıralara, kalemlere ve tahtalara zarar vermemeliyiz. Gerektiğinden fazla defter sayfası kullanmamalıyız.

İrem Çoban: Ben doğayı çok seviyorum ve doğamızı korumak için de elimden geleni yapıyorum. Herkes doğayı korumalı. Kağıtları çok kullanmamalı. Kağıt tamamen dolmadan çöpe atılmamalı. Biz Orman Bölge Müdürü’nü ziyaret ettik. Ona merak ettiğimiz soruları sorduk. Sonra ‘Tohumlar Fidana’ ve ‘Kestane-Gürgen- Palamut’ şarkılarını söyledik.

Yağmur Yılmaz: ‘Doğamız ve Değerlerimiz’ projesi kapsamında çok güzel çalışmalar yaptık. Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı’yı ziyaret ettik. Müdür bize hediyeler verdi. Biz de merak ettiğimiz soruları sorduk.

Yağızhan Yılmaz: Doğamızı korumalıyız. Ağaçlara ve bitkilere zarar vermemeliyiz. Çünkü doğa bize sayısız imkan sunuyor. O yüzden araç ve gereçlerimizi doğru, yıpratmadan kullanmalıyız. Yerlere çöp atan kişileri de uyarmalıyız.

Elif Ece Tümen: Ben doğayı çok seviyorum. Çünkü doğada pek çok canlı bir arada yaşıyor. Biz yerlere çöp atmamalıyız. Kağıtları israf etmemeliyiz. Sıralarımızı çizmemeliyiz. Bol bol fidan dikmeliyiz. O zaman yeni yeni ağaçlar olacaktır.

Utku Kuşçu: Ben doğayı çok seviyorum ve korumak için elimden geleni yapıyorum. Biz izciler olarak Orman Bölge Müdürünü ziyaret ettik. Merak ettiğimiz tüm soruları ona sorduk. Çok güzel cevaplar verdi.

Nisa Çoban: Doğayı korumalıyız. Yerlere çöp atmamalıyız. O zaman daha güzel bir yer olur dünya. Mesela benim en sevdiğim şarkı ‘Kestane, gürgen, palamut’. Biz Orman Bölge Müdürü’nü ziyaret ettiğimizde bu şarkıyı söyledik.

Ahmet Arda Özel: Doğamızı korumalıyız. Yerlere çöp atanları uyararak bir daha yapmamalarını sağlamalıyız. Çünkü doğamız çok değerli.

Elif Aygün: Bizim çok güzel bir doğamız ve cennet yurdumuz var. Onu korumak için elimizden geleni yapmalıyız. O yüzden de yerlere çöp atanları uyarmalıyız.

Semih Yılmaz: Çevreye duyarlı olmalıyız. Yerleri kirletenleri uyarmalıyız. Havaya zarar veren deodorant ve parfümleri olabildiğince az kullanmalıyız. Çünkü bu ürünler doğaya çok zarar veriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu