YaşamBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Evcil Hayvanla Seyahat Etmenin Püf Noktaları

Mükemmel olmasını hayal ettiğimiz bu yolculuk sırasında herhangi bir sorun yaşamamak adına evcil hayvanla seyahat etmenin püf noktalarını sizin için araştırdık. İşte tüm detaylar...

Evcil Hayvanla Seyahat Etmenin Püf Noktaları

Sağlık Kontrollerini ve Aşılarını Yaptırın

Küçük dostunuzla seyahate çıkmadan önce bir veteriner hekime götürüp kontrollerini yaptırmak yolculuk ve tatil boyunca daha rahat hissetmenizi sağlayacak. Ayrıca uzman bir kişiden seyahat sırasında neler yapmanız gerektiğine dair bilgiler almak, gerekiyorsa sakinleştirici iğneler ile desteklemek sizin ve dostunuzun keyfi için oldukça önemli.

Eğer aşıları tam değilse onları tamamlamak seyahatiniz için olmazsa olmaz bir etken olacak. Çünkü yolculuk öncesinde aşı belgesi sizden isteniyor.

Evcil Hayvanla Seyahat Etmenin Püf Noktaları

İhtiyaç Listesi Oluşturun

Yola çıkmadan önce bir ihtiyaç listesi oluşturmak ve ona göre hareket etmek tatil boyunca işlerinizi çok kolaylaştıracak. Bu sayede olmadık zamanlarda herhangi bir eşya arama gibi bir zahmetiniz olmayacak. İhtiyaç listesine ekleyebileceğiniz bazı şeyler:

  • Taşıma kutusu
  • Su kabı
  • Tasma
  • Mama ve mama kabı
  • Çöp poşeti
  • Hayvan kimliği
  • Dostunuzun ilaçları
  • Battaniye
  • İlk yardım çantası
  • Taşınabilir tırmalama aparatı
  • Islak mendil

Evcil Hayvanla Seyahat Etmenin Püf Noktaları

Kalacağınız Yer ile İletişime Geçin

Tatilinize karar verirken mutlaka evcil hayvan dostu bir oteli tercih etmişsinizdir. Fakat bazen kurallar yanlış yazılmış veya daha sonradan değişmiş olabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için otel rezervasyonunuzu yapmadan önce mutlaka kalacağınız yer ile iletişime geçmelisiniz. Bu sayede son dakika oluşabilecek kötü bir sürprizin önüne geçebilirsiniz.

Yakında Bulunan Veteriner Hekimleri Araştırın

Minik dostunuzun sağlık kontrollerini ve aşılarını yaptırdınız, yanınıza ilk yardım çantası aldınız fakat yine de tedbirli olmakta fayda var. Herhangi bir aksi durumda panik olmamak adına seyahat öncesinde kalacağınız yerin yakınında bulunan veteriner hekimleri araştırın ve iletişim bilgilerini not edin. Bu sizin olumsuz bir durumda daha hızlı aksiyon alabilmenizi sağlayacak.

Evcil Hayvanla Seyahat Etmenin Püf Noktaları

Sevdiği Bir Oyuncağı Yanınıza Alın

Tıpkı bizim kıymet verdiğimiz eşyaları yanımıza aldığımızda iyi hissettiğimiz gibi patili dostlarımız da alıştığı ve sevdiği bir eşyayı yanına aldığında kendini evinde gibi hissedecek, panik yapmasının önüne geçecek ve seyahatiniz için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Dostunuzun Keyfinin Yerinde Olduğuna Emin Olun

Tatile çıkmadan önce uzun uzun planlar yapıyoruz, hayal kuruyoruz ve bir beklenti içerisine giriyoruz. Bu durumda herhangi bir olumsuzluk yaşamak istemiyoruz. Fakat patili dostlarımız ile seyahat sırasında her zaman bu beklentiler karşılanamayabiliyor. En huzurlu tatil için dostunuzun kendini güvende hissedeceğinden emin olun ve o şekilde yola çıkın. Çünkü unutmayın, dostunuzun keyfi yerinde değilse sizin de canınız sıkılacak.

Evcil Hayvanla Seyahat Etmenin Püf Noktaları

Ayrıca ilginizi çekebilir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu