GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

MİNİKLER OYUNLA ÖĞRENECEK

Sarıkız Anaokulunda başlayan ve okul öncesi eğitim yöneticileri ile öğretmenlerinin katıldığı GMKA Teknik Destek Projesi “Oyun Tabanlı Öğrenme Uygulayıcı Eğitimi”nin 28 kişilik ilk grubu eğitim seminerini tamamladı.

Anaokullarında verilen okul öncesi eğitiminin nitelikli olması ve uygulanan eğitim içeriğinin oyunla ilişkilendirilmesi, okul öncesi öğretmenlerinin mesleki açıdan daha donanımlı ve yetkin olması amacıyla Edremit ilçesinde düzenlenen uygulayıcı eğitim, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Arzu Bayındır tarafından verildi. Eğitim programında; okul öncesi eğitim yöneticisi ve öğretmenlerinin, oyun tabanlı öğrenme ilkeleri, öğrenme eyleminin gerçekleşme süreci, öğrenme ile oyun arasındaki bağ, oyunun öğrenmenin kalıcılığındaki rolü, psikomotor becerilerin gelişimi, dikkat, algı, konsantrasyon becerilerinin öğrenme süreciyle ilişkileri yer alıyor.

3 gün sürecek olan 28 kişilik ikinci grubun uygulama eğitimi 28, 29, 30 Aralık günlerinde devam edecek. Düzenlenen eğitime ilk grupta katılan Nilüfer Hatun Anaokulu Müdürü Nurhayat Şahin: “Oyun Tabanlı Öğrenme Uygulayıcı Eğitimi semineri bizlere yeni öğretim yöntemlerini keşfetme ve bu yöntemleri uygulama olanağı sundu. Gelişen teknolojiye ayak uydurma yolunda etkili bir adım atmış olduk. Aldığımız eğitimin kattığı tecrübelerle öğrencilerimizi eğitecek olmamız bizleri heyecanlandırdı. Aldığımız eğitim çok verimli oldu ve ayrıca uygulamalı olması eğlenceli vakit geçirmemizi sağladı.

Ayrıca Eğitimci Arzu Bayındır ’ın sorduğumuz her soruya tatmin edici cevaplar vermesi ve motive edici davranışları bizleri çok mutlu etti.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu