GündemEğitim

MİNİKLERİN 23 NİSAN COŞKUSU

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edremit’de şenlik havasında kutlandı.

Edremit Sarıkız Anaokulunun düzenlediği  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlik havasında kutlandı. Minik öğrencilerin gösterileri velileri ve izleyenler  tarafından ayakta alkışlandı. Gösterilerin ardından  Tiyatro seyrine  kalan miniklere yüz boyaması yapıldı. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar dağıtılan bayrak ve balonlarla doyasıya eğlendi.

Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde Sarıkız Anaokulunun düzenlediği etkinlikte 23 Nisan Coşkusu yaşandı. Okulun 3-4 ve 5 yaş gurundan 8 sınıf 178 minik öğrencinin hazırlandıkları gösteriler büyük beğeni topladı. 3 yaş gurubu Minik Kalpler “Balta Balta, Marakası Salla”, 4 yaş gurubu Kelebekler “Anadolu ateşi”, Yıldızlar “Neler oluyor hayatta” ile dans ederek oyunlar oynadı. 5 yaş gurubu ise Papatyalar “Halk oyunları”, Kuşlar “Hayat Bayram olsa gösterisi”, Menekşeler “Halk oyunları”, Arılar “Sonsuza ve müzikli dans” ve  son olarak Uğurböcekleri sınıfı “İzindeyiz Yüce Atam” marşı ile tüm salonu ayağa kaldırdı. Minik öğrencilerin öğretmenleri ile hazırlandığı gösteriler izleyenler tarafından tam not aldı. Yaklaşık 6 yüz kişinin bulunduğu salonda veliler gösterileri uzun süre ayakta alkışladı.

Edremit Sarıkız Anaokulu Müdürü Züleyha Coşkun tüm minik öğrencilerin bayramını kutladı. Gösterileri hazırlarken öğrencilerin öğretmenleri ile eğlenceli zaman geçirdiklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.  Züleyha Coşkun “ Çocuklar yeryüzünde ki en değerli varlıklardır. Toplumların gelecekleridir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarihimizin en güzel ve en değerli günlerinden biri olan  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm çocuklara bırakmıştır. Yarının büyükleri olan siz çocuklar bu bayramı gelecek nesillere aktararak ulusumuzu daha da yükseklere taşıyacaksınız. Gün yüzlü çocuklar çalışın öğünün ve kendinize güvenin yolunuz açık geleceğiniz aydınlık olsun. Biz öğretmenleriniz her daim yolunuza ışık tutacak ve attığınız her adımda destekçiniz olacağız” dedi.

Eğlenceye devam eden minikler “Palyaçolar Sirki adlı tiyatro gösterisini seyretti.  Şenlik havasında geçen etkinliklerde miniklere yüz boyaması yapıldı. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar dağıtılan bayrak ve balonlarla doyasıya eğlendi. Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu