GündemSiyaset

Mipim Dönüşü İyi Niyet Anlaşması’nı Yırttı

Fransa dönüşü MİPİM Fuarı ve orada yapılan etkinlik ve faaliyetler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptığı basın açıklamasında Bandırma’ya yapılması düşünülen“Bandırma Port” Projesi için yapılan ‘İyi Niyet Anlaşması’nı yırttı.

 

 

Örnek Bir Şehir

Büyükşehir Belediyesi Karesi Toplantı Salonu’nda basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Uğur,  “Artık dünyada şehirler yarışıyor. Ülkeler değil bundan sonra şehirler yarışacak. Bütün plancılar, mimarlar, mühendisler ifade ediyor. Biz de Balıkesir’i Türkiye’nin önemli bir merkezi haline getirmek için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Balıkesir coğrafi konumu olarak önemli bir yerde ama Balıkesir sanayileşirken çarpık bir yapılaşma olmasın. Gecekondulaşma, çok dağınık sanayi yapıları aynı Manisa’da, İzmir’de, İstanbul’da, Bursa’da olduğu gibi değil mutlaka sanayinin organize sanayi sitelerinde imalatın yapılması gerektiği. Zaten planlarımızı ona göre merkezde başladık. Şimdi bütün ilçelerimizin de planlarını yapmaya başlıyoruz. Balıkesir sanayisi, üniversitesi, kültürüyle, sosyal yaşantısıyla, örnek bir şehir olsun. İnsanlar Balıkesir’de yaşamayı tercih etsin” dedi.

 

“Artık şehirler yarışacak”

Aralık 2016’da Balıkesir’i konut fiyatları ve arazileri en fazla değerlenen il olarak ilan edildiğini de vurgulayan Uğur, “İş Bankası’nın  Şubat ayında yapmış olduğu araştırmada konut fiyatlarının en çok artmış olduğu ilin Balıkesir olduğu ilan edildi. O zaman Balıkesir arazisi ve her şeyi ile değerleniyor. Artık şehirler yarışacak dedik. Bizde Balıkesir’i hem ülkemize ve dünyaya tanıtmak için yaptığımız işler var. Başbakanımız hafta sonu buradaydı Balıkesir’in bir otel, çamlık projemiz ve Balıkesir Toplu Konut Anonim şirketinin 1400 konutluk inşaatlarının temelini attı. Bizim Bandırma’da düşündüğümüz Erdek yolu üzerinde düşünülen tasarım parkı için uluslararası bir yarışma açtık. Bu yarışmada dereye girenlere ödüllerini MIPIM fuarında Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin katıldığı tören ile verdik.” dedi.

 

“Biz de bu anlaşmayı yırtıyoruz”

Roterdam Belediyesi ve Bandırma Belediyesi arasında imzalanan ‘İyi Niyet Anlaşması’nı yırtan Başkan Uğur, “Oradaki Türklere karşı olan davranışları kabul etmek mümkün değil. Hepsini en şiddetli şekilde telin ediyoruz. Oradaki seçim dolayısı ile belki bunları birazda abarttılar ama ne olursa olsun böyle bir hareketi bende Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kınıyorum. Bizim Rotterdam ile yapmış olduğumuz bir İyi Niyet Anlaşması var. Biz Rotterdam ile kardeş şehir değiliz. Biz neden Hollanda’ya gittik? Oradaki liman dünyanın en işletilen limanı olduğu için. Onlardan bilgi almak için. Nasıl istifade edebilir dedik ve İyi Niyet Anlaşmasını imzaladık. Bu anlaşmada Rotterdam,

 

Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma Belediyesi imzası var. En sonundaki cümle şu: ‘Herhangi bir şüpheye mahal bırakmamak açısından bu “İyi Niyet Anlaşması” taraflar üzerinde potansiyel bir işbirliğine ilişkin nihai ve kesin belgeler imzalama konusunda yasal bir taahhüt ya da yükümlülük yaratmamakta ya da getirmemektedir’ diyor. Biz de bu anlaşmayı yırtıyoruz. Bizde bu anlaşmayı iyi niyet olmadığından, Rotterdamlıların kötü niyetli olmasından dolayı yırtıp attık” diye konuştu.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu