Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Motor Ustası Düz Traktörü 4×4 Hâline Getiriyor

Motor Ustası Düz Traktörü 4×4 Hâline Getiriyor

Balıkesir’in Gönen ilçesinde, motor ustası Murat Uludağ, düz traktörleri ekipman ekleyerek 4×4 çift çeker hâline getiriyor.

Gönen Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren motor ustası ve tornacı 57 yaşındaki Murat Uludağ, ilginç çalışmalarıyla tanınıyor. Uludağ, daha önce motoru ve şasisi dışında bütün parçalarını kendi imkânlarıyla toplayarak bir traktör yaptı. Bunu haricinde ceviz fidesi sökme makinesi, tomruk yükleme makinesi de yaparak kendini geliştiren Murat Uludağ, bu defa ikinci el düz traktörleri 4×4 hâle getiriyor. Murat Uludağ, şu anda 15-20 yaşlarında dört adet düz traktörün sadece şasi, lastik ve jantlarını satın alarak, diğer ekipmanlarını ise kendisi tasarlayıp 4×4 çift çeker hâline getirdi. Uludağ, bunu 50 bin lira karşılığında yaptığını, traktörün değerinin ise en az bu şekilde 100 bin lira civarında arttığını söyledi.

Murat Uludağ, “45 yıldan beri bu işi yapıyorum, ne marka olursa olsun düz traktörleri 4×4 yapıyorum. Dingili, direksiyon kısmı tamamen bana ait. Direksiyon kutusunu sıfır koyuyorum, beyin değişiyor, şanzımanı değiştiriyorum. Üç yıldır yaptığım dört traktör sorunsuz çalışıyor, çekerinden ön takımına kadar çok önemli” dedi.

Murat Uludağ, piyasada şu an yaptığı düz traktörün 50-60 bin lira olduğunu, bu yaştaki bir traktörün 4×4 modelinin olmadığını sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu