Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemsinemaYaşam

Motorla İlgilenenlere Film Tavsiyeleri

Motor sporlarıyla ilgili en iyi filmleri sizin için listeledik. İşte karşınızda motorla ilgilenenlere film tavsiyeleri

 

Motorla İlgilenenlere Film Tavsiyeleri

Motorla İlgilenenlere Film Tavsiyeleri sizlerle. Şimdiden keyifli izlemeler!

1- Long Way Round (2004) – IMDb Puanı: 8,6

Long Way Round, Ewan McGregor ve Charley Boorman’ın hazırladığı belgesel türünde bir mini dizidir. Ayrıca dizi, iki aktör arkadaş McGregor ve Boorman’ın motorsikletleri ile Alaska’dan Kazakistan’a, dünyanın çeşitli yerlerini gezip New York’a gelene kadar edindikleri deneyimleri kayıt altına aldıkları süreci içerir.

Motorla İlgilenenlere Film Tavsiyeleri

2- TT3D: Closer to the Edge (2011) – IMDb Puanı: 8

Bu belgesel, dünyanın en tehlikeli yarışlarından birinden bahseder. Yani Isle of Man TT yani Tourist Trophy’i konu alır. Bilinen en büyük motorsiklet yarışı olan TT’de yarışanları inceleyen bu belgesel, yarışmacıların hayatlarını neden riske attığını, motivasyon kaynaklarını ve yarışmanın yanı sıra bulundukları fedakârlıkları da gözler önüne serer.

Motorla İlgilenenlere Film Tavsiyeleri

3- Diarios de motocicleta (2004) – IMDb Puanı: 7,8

Ernesto Che Guevara’nın otobiyografi olarak yazdığı kitabından uyarlanmıştır. Ayrıca Guevara’nın devrimci olarak tanınmasından önceki anılarından bir bölümünü anlatır. Ernesto’nun (Gael García Bernal) arkadaşı Alberto Granado (Rodrigo De la Serna) ile bir motorsiklet yolculuğuna çıkmaya karar verir. Bu yolculuk filminde, tüm dünyanın tanıdığı Guevera’nın yolda deneyimlediklerinin, onun gelecekteki düşüncelerini ve dünyayı değiştirecek davranışlarını nasıl etkilediği de seyircilerin gözleri önüne serilir.

Motorla İlgilenenlere Film Tavsiyeleri

4-The World’s Fastest Indian (2005) – IMDb Puanı: 7,8

Yeni Zelandalı Burt Munro’nun gerçek yaşam öyküsünden alınmıştır. Burt Munro 1920 model motorunu yıllarca en hızlı motorsiklet haline getirmek için uğraşır. Ne var ki bu uğraşı kişisel hayatı yüzünden sekteye uğrar. Ancak Bonneville Salt Flats’deki hız rekorunu kırmak için yola çıkmakta kararlıdır.

Motorla İlgilenenlere Film Tavsiyeleri

5-Easy Rider (1969) – IMDb Puanı: 7,2

Wyatt ve Billy motorsiklet sevdalısı iki arkadaştır. Bir aydınlanma yaşamak ve ilham kaynakları toplamak için Los Angeles’tan New Orleans’a uzanan bir motor yolculuğuna çıkarlar. Özgür ruhlu bu iki hippi, yol boyunca çeşitli deneyimler ve maceralarla karşı karşıya gelirler.

Motorla İlgilenenlere Film Tavsiyeleri

 

Ayrıca ilginizi çekebilir.

 

 

 

Bu içerik www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: 7 Yaşında Motokrosçu Babasının Yolundan Gidiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu