GündemTürkiye Gündemi

MTA Jeotermal Çalışması Başarıyla Taçlandı

MTA Jeotermal Çalışması Başarıyla Taçlandı

 

MTA Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonuç verdi. Balıkesir merkezinde Sıcak su kaynağına erişen MTA dün açılış yaptı.Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz  MTA kaynağa ulaştı. Artık Bu Kaynak Bize Emanet”dedi.Bölgeye sunulacak katkıya değinen MTA Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Aydındağ ise “çalışmamız başarıyla taçlandı” dedi.

 

Uzun Uğraş Sonucu Başarıya Ulaşıldı

MTA Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Aydındağ MERHABA gazetesi muhabirine konuştu. Aydındağ jeotermal kaynaklar ve Balıkesir’de yapılmış olan MTA açılışı ile ilgili ‘’Uzun uğraşlar sonucunda çalışmamızın neticesini aldık. Hayırlı Uğurlu Olsun’’ dedi.

 

02 Kullanalim

 

Balıkesir Çok Özel Bir Bölge

MTA Genel Müdürlüğü olarak Balıkesir bizim için çok önemli diyen MTA Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Aydındağ, “Balıkesir özel bir bölge, çeşitli maden ve metalik bileşenlerle burada başarılı sonuçlar elde ettik. Jeotermal anlamda da böyle bir sonuca ulaşmak zaten beklediğimiz bir sonuçtu. Bundan sonra bu bölgede yapılacak katkıları görüp mutlu olacağız.”dedi.

Çalışmanın Neticesi Alındı

MTA Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Aydındağ konuşmasında“Uzun zamandır burada yaptığımız çalışmaların neticesini aldık. Jeotermal olarak 2021 yılında başlayan faaliyetlerimiz ocak ayında başlayan çalışmalarımız ile taçlandı. Bugünde sonucunu hep beraber gördük, bölgemize hem tarım hemde seracılık anlamında fayda verecek sıcaklıkta bir jeotermal akışkanı elde ettik”dedi.

 

03 Kullanalim

 

Balıkesir Bölgesine Katkı Sunacak

MTA Genel Müdürlüğü olarak Balıkesir bizim için çok önemli diyen MTA Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Aydındağ, “Balıkesir özel bir bölge, çeşitli maden ve metalik bileşenlerle burada başarılı sonuçlar elde ettik. Jeotermal anlamda da böyle bir sonuca ulaşmak zaten beklediğimiz bir sonuçtu. Bundan sonra bu bölgede yapılacak katkıları görüp mutlu olacağız. Hayırlı, uğurlu olsun. Burada çok büyük bir emek var. Emek veren bütün arkadaşlarımıza, destek veren belediyemize, idaremize çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Başkan Yılmaz “MTA Suyu Çıkardı Kaynak Bize Emanet”

Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da yaptığı konuşmada ‘’ Abdulkerim bey, Ankara’dan kalkıp buraya geldi, bugünün heyecanını coşkusunu bizimle yaşamak için. Bugün yapılan bu açılış gerçekten son senenin en güzel haberlerinden bir tanesi. Yaklaşık bir senedir yapılan yatırım sonuç verdi. 1200 metrede saniyede 1 litre 54 derece su, artık bu bölge zenginleşecek. İster turizm, alanında ister seracılık alanında kullanabileceğimiz güzel bir kaynak. İş adamlarımızla, şehrimizle beraber artık MTA suyu çıkardı bize emanet etti. Bizde gereğini şehir olarak yapacağız. Başta genel müdürümüze daha sonra tüm genel müdürlük çalışanlarımıza bölgede çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz’’ şekline konuştu. Haber:Nursima Akyürek Foto Muhammed Can Akyürek

 

04 Kullanalim

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu