Gündemİlçe Haberleri

Müdür Alkan’dan Büyük İşbirliği Müjdesi

Balıkesir Altıeylül Karesi Süt Üreticileri Birliği'nin genel kurulu, büyük bir katılımla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Balıkesir Tarım ve Orman Bölge Müdürü Erkan Alkan, önemli açıklamalarda bulundu.

Müdür Alkan’dan Büyük İşbirliği Müjdesi

Muduru Alkandan Buyuk Isbirligi Mujdesi 1

Birlikler A.Ş. ile Yeni Bir Dönem Başlıyor

Alkan, konuşmasında, Balıkesir’de faaliyet gösteren 18 birliğin ve bu birliklere üye olan 42 bin üreticinin, Birlikler A.Ş. adıyla kurulan şirketin doğal üyeleri olduğunu belirtti. Bu şirketin Türkiye’nin ilk birlikler aracılığıyla kurulan şirketi olduğuna dikkat çeken Alkan, yakın zamanda planladıkları Süt Tozu Tesisinin hayata geçirilmesiyle Balıkesirli üreticilerin sütlerini değerlendireceklerini ve üreticileri koruyacaklarını vurguladı.

Muduru Alkandan Buyuk Isbirligi Mujdesi 2

Balıkesir Tarımında Dev Adımlar

Alkan, ayrıca Balıkesir’deki tarım ve hayvancılığı ileriye taşımak amacıyla yürütülen projelere de değindi. Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çalışarak Damızlık Koç Koyun Merkezleri kurulduğunu belirten Alkan, bu merkezlerden üreticilere destek sağlandığını ifade etti. Ayrıca, Gönen, Bigadiç ve Edremit ilçelerinde faaliyete geçecek olan jeotermal sera kümelenmeleri ve Tarıma Dayalı İhtisas Jeotermal Sera Organize Tarım Bölgeleri (TDİOSB) ile tarımın merkezinin Balıkesir olması hedeflendiğini dile getirdi.

Muduru Alkandan Buyuk Isbirligi Mujdesi 3

Üreticilere Sürekli Destek

Balıkesir Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün üreticilere yönelik hibe ve desteklerine de vurgu yapan Alkan, yem bitkisi tohumlarının üreticilere hibe yoluyla dağıtıldığını, sera naylonu tedarikinin sağlandığını ve birçok proje ile tarımsal üretimin her alanında üreticilere hizmet edildiğini belirtti.

Teşekkürler ve İyi Dilekler

Alkan, konuşmasını, Altıeylül Karesi Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, Süt Üreticileri İlçe Birlik Başkanları ve genel kurula katılan tüm üreticilere teşekkür ederek sonlandırdı. Gerçekleşen genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Haber: Bülten

Müdür Alkan’dan Büyük İşbirliği Müjdesi

Balıkesir’de Tarımsal Vizyonda Yeni Hedefler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu