Gündem

MÜFETTİŞTEN KAÇMAYIN

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) farkındalık toplantısı düzenledi.

Balıkesir SMMMO konferans salonunda yapılan toplantıda 4857 sayılı İş Kanunu ile 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunları kapsamında temel bilgiler ve uygulamada karşılaşılan aykırılıkların önlenmesi konuları hakkında bilgiler verildi.

Her ay en az 2 ya da 3 seminer düzenleyen SMMM Odası geçtiğimiz gün 1 Temmuz 2017’de başlayacak olan iş sağlığı ve güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu kapsamında düzenlediği seminerde katılımcıları bu önemli konuda bilgilendirdi.

Kaçmayın, danışın

Balıkesir SMMMO Başkanı Metin Yalçın’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı İş Teftiş Kurulu Grup Başkanı Yaşar Ata’nın konuşmasıyla devam etti. Başkan Yaşar Ata konuşmasında,” Müfettişler korkulması gereken değil daha çok danışılması gereken kişilerdir. İşveren teftişten kaçmak yerine müfettişe eksiklerini anlatıp ne yapabileceğini sormalıdır” dedi.

Uzmanlar bilgilendirdi

Daha sonra İş Teftiş Kurulu Bursa Grup Başkanlığı Uzmanları tarafından 4857 ve 6331 sayılı kanunlar hakkında verilen bilgilerle devam etti.

İşveren de Uzman olabilecek

Yeni yönetmeliğe göre sterse zorunlu tutulan iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak 10’dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyeri işverenleri veya işveren vekili eğitim alarak iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendisi üstlenebilecek. İsterse de çalışanlarını sertifikalandırarak ya da sertifikalı çalışanlarını görevlendirerek işyerlerinde görevlendirebilecek.

Sorular cevap buldu

Program sonunda katılımcılar İş Teftiş Kurulu Grup Başkanlığı Uzmanlarına merak ettikleri konuları ve sorunlar için neler yapılması gerektiğini sordu. Soruları tek tek yanıtlayan Uzmanlar akıllarda soru işareti bırakmadı.

Az Tehlikeli İş yerleri

1 Temmuz 2017’den itibaren; ev ve bürolara mahsus mobilyalarla halı ve kilim vb. yer döşemeleri toptancılığı, giyecek ve ayakkabı toptancılığı, yiyecek maddeleri, içki, tütün ve sigara toptancılığı, İlaç, tuvalet malzemesi, kağıt, kitap ve kırtasiye, optik malzemeleri, oyuncak ve spor eşyası, mücevherat, yukarıdaki gruplardan birine girmeyen diğer mamullerin toptancılığı ile ihracat ve ithalat işleri, her türlü yiyecek maddelerin satılışı, küçük el aletleri, boya, mutfak eşyası, porselen ve camdan eşya, küçük elektrik cihazları ve malzemesinin perakende olarak satış işleri vb. işler yapan iş yerleri iş sağlığı ve güvenliği uzmanı bulundurmak zorunda olacak.

Toplantıya SMMMO Başkanı Metin Yalçın, İş Teftiş Kurulu Bursa Grup Başkanı Yaşar Ata, İş Teftiş Kurulu Bursa Başkanlığı Uzmanları, işverenler, muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı. Emine Kızılgül

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu