GündemTürkiye Gündemi

Müftü Celal Sürgeç’ten Miraç Kandili Mesajı

Müftü Celal Sürgeç’ten Miraç Kandili Mesajı

 

Miraç kandili nedeniyle mesaj yayımlayan Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Miraç’ın arınma ve Allah’a yükseliş olduğunu söyledi.

 

Müftü Celal Sürgeç mesajında şu ifadeleri kullandı, “27 Şubat 2022 Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gece, mukaddes bir yolculuğun ve Peygamber Efendimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulünün ifadesi olan Miraç Kandilini idrak etmiş olacağız. İsra ve Miraç; Peygamberimiz (SAS)’in önce Mescid-i Haram’ dan Mescid-i Aksa’ ya oradan da Yüce Mevla’ nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya kadar uzanan içerisinde pek çok ilahi hikmet ve bereketi barındıran manevi bir yolculuktur.”

 

“RABBİMİZİN YOLUNDAN AYRILMAMAK”

 

Sürgeç, açıklamasının devamında, “Miraç, bir arınma ve Allah’ a yükseliştir. Allah’ a yükselmenin yolu heva ve heveslerinden, hırs ve intikam duygularından, öfke ve gazaptan, kibir ve gururdan vazgeçerek Rabbimizin yolundan ayrılmamaktır. Bugün miracın yücelme ve yükselme anlamlarını dikkate alarak kişinin, toplumun ve bütün insanlığın maddi-manevi yükselişi üzerinde yeniden düşünmeliyiz. Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) Miraç’ tan hediye olarak getirdiği Bakara suresinin son ayetlerinde Rabbimiz bizlere sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır” dedi.

 

“KİBİR DÜŞÜRÜR, GURUR ALDATIR, HASET BİTİRİR”

 

Açıklama şu ifadelerle devam etti; “Sorumluluk bir emanettir ve emaneti omuzlarında taşıyan bütün insanlar, her türlü kin ve öfkeden, haset ve fesattan, gurur ve kibirden uzak durarak bütün insanlara hatta bütün mahlûkata karşı mütevazı olmak zorundadır. Zira Efendimiz’ in (S.A.V.) ifadesiyle tevazu yüceltir, kibir düşürür, gurur aldatır, haset bitirir. Nefsimizin zaafları bizi her türlü yüceliş ve yükselişten alıkoyar. İslam Dininde Allah’ın kullarının birbirine üstünlüğü yoktur. Güç, kuvvet ve kudret yalnız ve yalnız Allah’ındır. Başımıza gelen her musibeti ve felaketi, bizler acaba Allah’ın gücüne gidecek bir hatamız mı oldu, bir gönül mü kırdık, diye kendi nefis muhasebemize vesile bilir ve son nefesimize kadar bu sorumluluk duygusuyla hareket ederiz.”

 

“İNSANLIĞIN BARIŞ VE HUZURUNA VESİLE OLMASI”

 

Müftü Celal Sürgeç, açıklamasını şu ifadelerle noktaladı; “Bu duygu ve düşüncelerle tüm Balıkesirli hemşerilerimizin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bütün dünyayı saran salgın, savaş ve huzursuzlukların bir an evvel sona ermesini, bu gecede Yüce Allah’a açılan ellerin, yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik, güven ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, başta İlimiz olmak üzere bütün ülkemizin, İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, Vatanımız, Bayrağımız, Namusumuz ve Ezanlarımıza halel gelmemesi için canını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır ve metanetler, gazilerimize acil şifalar diliyorum.”

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu