GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Muharrem İnce “Seçime 3 Ay Kala İttifak Yapabiliriz”

Muharrem İnce “Seçime 3 Ay Kala İttifak Yapabiliriz”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Balıkesir’de ülke gündemi ve partisinin teşkilat çalışmalarını değerlendirdi.

54 ilde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını belirten Muharrem İnce , 2023 yılındaki seçimlere birkaç ay kala ittifak yapabileceklerini söyledi.

“KUTUPLAŞMAYA SON VERECEĞİZ”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir Öğretmenevi’nde basın mensuplarına değerlendirme yaptı. İnce, Türkiye’nin şahlanışa, yargının bağımsızlığına, teknolojik gelişmelere, beyin göçünü durdurmaya ihtiyacının olduğunu söyledi. İnce, “Türkiye’yi kutuplaşmadan çıkarıp uzlaştıracağız. Biz, bunu başaracağız. İzmir Marşı ile Mehter Marşı’nı yarıştırmayacağız. İzmir Marşı, Mehter Marşı’nın alternatifi değildir. ‘Fatih’i sevenler, Atatürk’ü sevenler’ olmaz. Fatih de bizim Atatürk de bizim; İzmir Marşı da bizim, Mehter Marşı da bizim.” Şeklinde konuştu.

İNCE’DEN MUHALEFETE SORU: SİZ NASIL MUHALEFETSİNİZ?

Muharrem İnce, ortada seçim yokken, birkaç yıl sonrası için şimdiden ittifak yapılmasını doğru bulmadığını belirtti. İnce konuşmasında, ” Sanki amca oğlu, dayı oğlu gibi oldu bütün partiler. Böyle parti olur mu? Birleştirin de elektrik, su parası iki ayrı yerden ödemeyin bari. Sizin hiç mi iddianız yok? Siz kendinize güvenemiyor musunuz? 8-10 kişi bir araya gelecekler, Erdoğan’ı yenecekler. Sizin hiç kendinize güveniniz yok mu? Nasıl muhalefetsiniz siz? Toplanacaklar mahallenin çocukları, öbür mahallenin çocuklarını yenecekler. Böyle bir şey olur mu? Bir siyasi parti, tek başına çıkar, ‘Ben hazırım’ der. Programım, tüzüğüm, kadrolarım, genel başkanım, hazır.

SEÇİME 3 AY KALA BAKARIZ DURUMA İTTİFAKA VARIZ DERİZ

İnce ittifaka dair düşüncelerini de belirterek,”Türkiye’yi yönetmeye hazır olduklarını söyleyen Muharrem İnce “Biz hazırız, Örgütleniyoruz Türkiye’de; 54 ilde kurduk, bu hafta 55’inciyi kuracağız. İlçelerimizi kuruyoruz. Hazırlanıyoruz. ‘İttifak yapmaz mısın?’ Yaparız kardeşim; seçime kalır 3 ay, bakarız durumumuza, 50 artı 1 alamıyoruz. ‘Biz de varız ittifaka’ deriz. Ne için varız ittifaka? Bu iktidarı göndermek için varız.” dedi. Basın toplantısına, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Ali Rıza Büyükuslu, Mahir Bakan, Serkan İleri ve Asuman Ali Güven, Balıkesir İl Başkanı Sinan Diker ile partililer katıldı. Haber: Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu