Özel HaberlerGündemİlçe Haberleri

Mühendislerden Balıkesir’de Yapılaşma Analizi

Merhaba Gazetesi'nin Balıkesir’in yapılaşması üzerine çekimlerini gerçekleştirdiği programda, İnşaat Mühendisleri Balıkesir'deki durumu değerlendirdi. İnşaat Mühendisi Korhan Yakut, İnşaat Mühendisi Ezgi Gülgeç ve Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Zeki Büyükerdoğmuş, sektördeki gelişmeleri ve sorunları aktardı.

Mühendislerden Balıkesir’de Yapılaşma Analizi

Muhendislerden Balikesirde Yapilasma Analizi 1
Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Zeki Büyükerdoğmuş (Mühendislerden Balıkesir’De Yapılaşma Analizi)

Mezun İnşaat Mühendisleri Sayısında Düşüş

2018 yılına kadar yılda 12 bin mezun veren inşaat mühendisliği bölümlerinden mezun sayısı, günümüzde 5-6 binlere düşmüş durumda. Büyükerdoğmuş, üniversiteler arasındaki puan farkının eğitim kalitesinde ciddi bir uçuruma neden olduğunu ifade etti. Şu anda fazla sayıda mühendis bulunduğunu belirten Büyükerdoğmuş, mesleki fazlalık nedeniyle ücret düşüklüğü yaşandığını vurguladı.

Şantiye Şefliği ve Denetim Problemi

Büyükerdoğmuş, şantiye şefliğinin sadece diploma kiralaması gibi algılandığını ve gençlerin bu önemli görevin farkında olmadığını söyledi. Şantiye şefinin inşaatın başından sonuna kadar her aşamadan sorumlu olduğunu belirten Büyükerdoğmuş, denetim eksikliğinin sorunlara yol açtığını ifade etti.

Muhendislerden Balikesirde Yapilasma Analizi 2
İnşaat Mühendisi Ezgi Gülgeç (Mühendislerden Balıkesir’De Yapılaşma Analizi)

İş Güvenliğine Dikkat Çekti

İnşaat Mühendisi Ezgi Gülgeç, şantiye şeflerinin müteahhitin vekili olduğunu ve iş güvenliği uzmanı gibi çalıştığını belirtti. Gülgeç, şantiye şefinin imalat aşamasında her detaydan sorumlu olduğunu vurgulayarak, iş güvenliği konusundaki önemine dikkat çekti.

“Balıkesir’de Mühendislik Konusunda Sorun Yok”

Balıkesir’de mühendislik konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Gülgeç, imar planlarıyla alakalı durumların belediyelerin yetki ve planlarına bağlı olduğunu ifade etti. Gülgeç, resmi kurum sınırları içinde en doğru projelerin üretilmeye çalışıldığını belirtti.

Muhendislerden Balikesirde Yapilasma Analizi 3
Mühendislerden Balıkesir’De Yapılaşma Analizi

Teknik Kadro Eksikliği ve Denetim Problemi

Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Büyükerdoğmuş, projelerin gecikmesinin personel eksikliğinden kaynaklandığını ve teknik kadronun güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Denetim sıkıntısı yaşandığını belirten Büyükerdoğmuş, yeni belediyelerin ve şehircilik müdürlüklerinin uzman alımına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Ustaların Yeterliliği ve Deprem Performansı

Gülgeç, inşaat sektöründe ustalara da yeterlilik getirilmesi gerektiğini belirtti. Deprem performansının önemine vurgu yapan Gülgeç, binaların dayanımının, güçlü beton ve demirle sağlandığını ifade etti.

Haber Merkezi

CHP Milletvekili Serkan Sarı, “Rant Uğruna Fay Hattı Üzerine Yapılaşma Var”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu