GündemEkonomiİlçe HaberleriÖzel HaberlerSiyasetTürkiye Gündemi

MUHTAR ATLI YANITLADI: DEPREMZELER OY KULLANABİLECEK Mİ?

MUHTAR ATLI YANITLADI: DEPREMZELER OY KULLANABİLECEK Mİ?

 

Merhaba Gazetesi’nin sorularını cevaplayan Plevne Mahallesi Muhtarı Neslihan Atlı, deprem bölgesinden bugüne kadar 285 depremzedenin mahalleye yerleştiğini söyledi. Muhtar Atlı, depremzedelerin oy kullanıp kullanamayacağını da gazetemize özel olarak anlattı. Detaylar haberimizde…

 

23

OY VERMEK İÇİN MUVAFAKAT ŞART! 

Deprem bölgesinden farklı bölgelere gelen depremzedelerin seçimlerde oy kullanıp kullanamayacağı sorusunu yanıtlayan Plevne Mahallesi Muhtarı Neslihan Atlı, şunları söyledi; “Depremzedeler oy kullanabilecekler. Onlar için nüfus müdürlükleri kimin yanında kalıyorlarsa kaldıkları kişiler onlarla birlikte muvafakat adı altında E-Devlet’e girecekler, onlara bir şifre gelecek, o şifreden de bu kişilerinde yanında oturuyor olarak gösterebilecekler. Eğer bunu telefonlarından yapamıyorlarsa nüfus müdürlüklerine gidecekler. Bunu yaptıkları takdirde oy kullanabilecekler. Hiçbir sorun olmayacak.”

 

285 DEPREMZEDE PLEVNE’DE İKAMET EDİYOR

Depremzedelerin deprem olduğu günden beri gelmeye devam ettiğini ve en son aldığı bilgiye göre mahallede 285 depremzedenin ikamet ettiğini paylaşan Muhtar Atlı, “Aralarında tabii ki ayrı eve çıkan var. Ailelerinin, tanıdıklarının yanında kalmaya gelenler var. Bu şekilde devam ediyor şu anda” dedi. Muhtarlık olarak ellerinden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Muhtar Atlı, “Ev kurduğumuz ailelerin çoğunun evini ücretsiz şekilde tuttuk. Kimi İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Evim Yuvan Olsun uygulamasından evlerini tuttular. Biz evin iç eşyalarını yardımseverler tarafından gidermeye çalıştık. İhtiyaçları gidermeye hala devam ediyoruz. Çünkü bir evin ihtiyacı bitmiyor. Devamlı sirkülasyon var. O yüzden ihtiyaçlar bitmeyeceği için bizde elimizden geldiği kadar giyecek olsun, yiyecek olsun, çocukların ihtiyaçları olsun hepsini gidermeye çalışıyoruz. Bunu vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Ben tek olarak tabii ki bir şey yapamam. O yüzden vatandaşlarımızın duyarlı davranışlarıyla, destekleriyle vatandaşlarımıza ulaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“VATANDAŞLAR ‘TEREDDÜTSÜZ EVET’ DİYOR!”  

Muhtarlık olarak depremzedelerle yardımseverleri buluşturmak için aracılık yaptıklarının altını çizen Neslihan Atlı, bunun için çaba ve fedakarlık gerektiğine değindi. Atlı, “Durup dururken kendiliğinden hiçbir şey olmuyor. Sağ olsun vatandaşlarımızdan talep edebiliyoruz ‘Yardım eder misiniz?’ diye. Onlar da tereddütsüz evet diyorlar. Depremzedelere bir hayli yardımda bulunduk. Devletimiz, kaymakamlıklar, belediyeler şu anda yardımlarına devam ediyor. Yaylada’da kurulan bir yerimiz var. Orada da yardımlar devam ediyor. El birliğiyle yaraları saracağız inşallah” dedi.

 

PLEVNE MUHTARLIĞI’NDAN ANLAMLI ETKİNLİK

Şehre ve mahalleye daha rahat bir şekilde uyum sağlamaları için depremzedelere yönelik düzenledikleri etkinlik hakkında konuşan Neslihan Atlı, şu ifadeleri kullandı; “Gelen depremzedeleri buluşturduk. Depremin etkilediği 11 vilayetten de vatandaşımız vardı. Muhtarlığımızın da bulunduğu İsmail Akçay Parkı’nda buluşma düzenledik. Yardımseverlerimiz, mahallelimiz, depremzedeler bir araya geldiler. Onlar buraya yabancılık çekmesin ve daha kolay alışabilsinler istedik. Çok güzel oldu. Geri dönüşler de çok güzel oldu. Dediler ki; ‘Değişik bir gün geçirdik. Bizim için bir moral oldu, motivasyon oldu.’ dediler. Ben o gün gerçekten çok mutlu oldum. Sağ olsun mahallemizdeki kadınlarımız da bana destek oldular. İkramlıklar hazırladılar. Oturduk hep birlikte çay, sohbet eşliğinde onlarla birlikte vakit geçirdik. Depremden sonra böyle bir etkinliğe ihtiyaçlarının olduğunu ve ilaç gibi geldiğini söylediler. Tabii biz de memnun olduk bu vesileyle.”

 

KADINLAR GÜNÜ’NDE MARTENİÇKA YAPTILAR

Geçtiğimiz 8 Mart Kadınlar Günü’nde de kadınlara özel bir program düzenlediklerini anlatan Atlı, “Depremzede kadınlarımızla mahallemizdeki kadınları buluşturduk. Olgunlaşma Enstitüsü Müdürümüz Süreyya Eray Hanım’da vardı. Onlar ekibiyle, hocalarımızla birlikte geldiler ve destek oldular. Marteniçka bilekliklerimiz var. Depremzedelerimizle bunlardan yaptık beraber. Onlar da hem kendilerine hem de çocuklarına yaptılar. Çok mutlu ayrıldılar” diye konuştu.

 

“İYİ Kİ PLEVNE’DE MUHTARLIK YAPIYORUM”

Depremin ardından Plevne Mahallesi’nde gönüllü kadın ekibinin oluştuğuna değinen Atlı, “Mahallemizde bulunan gönüllü kadınlarımız var. Ben ne zaman arasam gönüllü bir şekilde depremzedelere yardım etmek için canla başla koşturdular. Hem mahallemizde olsun hem de Yaylada’daki çalışmalarda olsun bütün çalışmalara katıldık. O yüzden gönüllü kadınlarımızın da hakkını yiyemem. Hepsinden Allah razı olsun. İyi ki Plevne Mahallesi gibi bir yerde muhtarlık yapıyorum” dedi.

 

SEÇMEN LİSTESİ ASKISI NE ZAMAN ASILACAK?

Yaklaşan seçime yönelik seçmen listesi askısının ne zaman muhtarlıklara asılmaya başlayacağı hakkında açıklamalar yapan Muhtar Atlı, “Seçmen listesi askısının net bir tarihi yok. Seçim Kurulu üst yazıyı bekliyor. Üst yazı geldiği zaman sizlere evrakları ulaştıracağız, siz de askıya asacaksınız dediler. Biz de vatandaşlarımıza gerekli belgeleri vereceğiz oy kullanmaları için” ifadelerini kullandı.

 

“YENİDEN ADAYIM!”

Muhtarlık seçimlerinde yeniden Plevne Mahallesi Muhtarı olabilmek için aday olacağının sinyalini veren Muhtar Atlı, şu sözlerle konuşmasını noktaladı; “Bir yandan muhtarlık seçimleri de yaklaşıyor. Yine aday olacağım. Mahallemde hizmet etmeyi sürdürmek istiyorum. Hoş, güzel şeyler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Allah bizlere bir şeylere vesile olmayı nasip etti. Mahallemden çok memnunum. İnsanlarımız çok değerli bizim için. Bizlerin çok yaptırım gücü yok, ama aracı olarak vatandaşlarımızla kurumları buluşturuyoruz. Bunu en iyi şekilde gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum.”

“5 OYUMUZ VAR, HEPSİ ERDOĞAN’A”

 

Plevne Mahallesi Muhtarı Neslihan Atlı ile gerçekleştireceğimiz röportaj öncesi muhtarlık binasında ilginç bir diyaloğa şahit olduk. Malatya’dan gelen bir depremzede kadın Balıkesir’e yerleştiğini, bunun oy vermek için engel teşkil edip etmediğini sorarak şunları söyledi; “Benim 5 oyum var. Oy verme çok önemli. 1 oy 1 oydur. Cumhurbaşkanımız bize ev yapacak. Diğerleri seçilirse biz o evleri rüyamızda bile göremeyiz. O yüzden 5 oyumuzun hepsini Erdoğan’a vereceğiz.”

Özel Haber: Mustafa Sülün

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu