GündemÖzel Haberler

‘‘MUHTAR OLMAK HERKESİN HARCI DEĞİLDİR’’

Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Temel, muhtarlığın zor bir iş olduğunu söylerken, yerel yöneticilere de önemli bir mesaj verdi.

‘‘Halkı Kaybetmemek İçin’’

Yerel yöneticilere de önemli mesajlar veren Muhtar Temel, ‘‘Yerel seçime gidilen süreçte adaylar belirleniyor. Benim isteğim her ilçe için belirlenecek adaylar o ilçeyi tanımalı. Eksikliklere de oradaki esnafa da ulaşabilmeli. İlçesini tanımayan belediye başkanı istemiyoruz. Çünkü ilçenin kabullenmediği belediye başkanı halkı kaybeder. Mesela Karesi Belediyesi için adayları biz dört gözle bekliyoruz. Aklımızdan geçen isimler var tabi ki. Mesela yıllardır Karesi’ye hizmet etmiş, ilçeyi bilen Kemal Aydemir’in başkan olması bizi ve tüm Karesilileri çok mutlu eder.

‘‘Onlar Muhacir Biz Ensarız’’

Yabancı sığınmacıların zor durumda olduklarını ve vatanlarında uzakta yaşamak zorunda kaldıklarını belirten Karaoğlan Mahalle Muhtarı Ali Haydar Temel, ‘‘Mahallemizde başta olmak üzere tüm mahallelerimizde yabancı sığınmacıların sayısı bir hayli arttı. Ülkelerinden zor koşullarda kaçmak zorunda kalan ve ülkemize sığınan bu insanlara çok kötü davranıldığını da görüyorum. Bazı muhtarlar kapılarından gönderiyorlar. Böyle yapmamalılar. Biz muhtarların görevi ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak. Sonuçta onlar muhacir biz ensarız. Her zaman da ben bu kardeşlerimizin yanındayım’’ dedi.

‘‘Muhtarlık Her Yiğidin Harcı Değil’’

Muhtarlığın zor bir görev olduğunu söyleyen Temel, ‘‘Muhtarlık her yiğidin harcı değil. Muhtar olmak, mahallesindeki muhtacı, düşkünü bilmektir. Devletin elinin uzanamadığı yerde muhtarın eli uzanmalıdır. Bu noktada sadece ay başında maaş almak için muhtar olunmaz. Mahallenin en ulaşılabilir yöneticisidir muhtar’’ dedi.

‘‘Vatandaşların Gönlünde Yer Etmişim’’

Üç dönemdir Karaoğlan Mahallesi’nin Muhtarlığını sürdürdüğünü belirten Temel, ‘‘Ben üç dönemdir muhtarlık yapıyorum. Bu dönem muhtarlığa adaylığımı koymamayı düşünüyordum. Fakat vatandaşlarımızın ısrarı var. Beni muhtar olarak görmek istiyorlar. Demek ki mahalle sakinlerimizin gönlünde yer etmişim. Bu da elbette çok güzel. Çok sevindirici bir durum’’ dedi.

‘‘Kömür ve Gıda İhtiyacı Var’’

Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Temel, ‘‘Ben mahalle sakinlerime imkanlarım ölçüsünde her ay kömür ve gıda yardımı yapıyorum. Muhtarlığıma gelen vatandaşlarımızı asla geri çevirmiyorum. Bu konuda derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının ve belediyelerin de destekleri oluyor. Hayırsever vatandaşlarımızdan da yardım etmek isteyenler kömür ve gıda yardımlarında bulunabilirler. Bunlar asla bitmeyen ihtiyaçlar’’ şeklinde konuştu.Merhaba Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu